Кралските пингвини са забележителни същества, които винаги сме искали да

...
Кралските пингвини са забележителни същества, които винаги сме искали да
Коментари Харесай

Когато изпражненията на пингвините карат учените да се надрусат

Кралските пингвини са забележителни същества, които постоянно сме желали да забележим онлайн в естествената им среда. Оказва се обаче, че не е напълно безвредно човек да се навърта към тях, изключително когато са на цели колонии.
 Остров Пебъл, пингвините и по какъв начин може да си го купим
Райски остров за обмен

За първи път от 150 години

Според датско научно изследване, оповестено в Science Direct, гуаното на кралските пингвини създава високи равнища на азотен оксид към колониите им. Учените виждат, че до момента в който учат колониите на кралските пингвини на атлантическия остров Южна Джорджия сред Южна Америка и Антарктида, те в един миг стартират да се усещат като упоени, до момента в който обикалят към изпражненията им. Главата им леко се замайва - все едно са надрусани, а при по-продължително излагане към екстрементите на пингвините, се появява и главоболие.

Наличието на азотен оксид в гуаното на кралските пингвини се изяснява с метода им на хранене - най-вече риба и крил. И двете храни са с доста високо наличие на азот. След като се нахранят, азотът се отделя от екстрементите на пингвините, с помощта на почвените бактерии, които го трансформират в азотен оксид - мощен парников газ.
 Снимка 480528

Азотният оксид в действителност има резултат, сходен на упойващия газ, употребен от зъболекарите и е 300 пъти по-замърсяващ за околната среда от въглеродния диоксид.

Според професор Бо Елберлинг, който е ръководителят на изследването от катедрата по геология и ръководство на естествените запаси в Копенхаген, излъчванията на азотен оксид не са задоволителни, с цел да повлияят на общия енергиен баланс на Земята. Той обаче е на мнение, че откритията им способстват да се разбере повече за това по какъв начин колониите на пингвините оказват влияние върху околната среда към тях.
 Втората най-голяма колония от пингвини е без хабитат
Втората най-голяма колония от пингвини е без хабитат

Императорските пингвини са спрели да се чифтосват
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР