Кралски указ, който отменя десетилетната забрана на жени да управляват

...
Кралски указ, който отменя десетилетната забрана на жени да управляват
Коментари Харесай

Саудитска Арабия: Жените вече шофират, принцеса беше сред първите

Кралски декрет, който анулира десетилетната възбрана на дами да ръководят транспортно средство, влиза в действие от през днешния ден в Саудитска Арабия, заяви саудитският тв канал „ Ал Ехбария “, представен от ДПА.

„ Сега всяка жена има правото да кара кола на всички места в кралството “, се споделя в изказване на представителя на пътната полиция полковник Сами бин Мохамад, публикувано от малкия екран.

Историческо: Саудитска Арабия разреши на дамите да карат

Някои дами, нетърпеливи да се възползват от опцията, седнаха зад кормилото още в първите минути след среднощ против неделя .

Една от тях - 30-годишната Уала Абу Негъм - сподели за ДПА: „ Най-сетне мога да посетя своите родственици, без да апелирам брачна половинка си да ме закара “. Абу Негъм потегли по улица в столицата Рияд с автомобила на мъжа си, защото още не си е купила собствен.

Саудитската

принцеса Рим ал Уалид бен Талал беше една от първите

дами, които възползваха през днешния ден от дареното от краля право да кара, като седна зад кормилото на колата си и обиколи улиците на Рияд.

واخيراً!
الآن الساعة 12:01 من صباح يوم #عشرة_عشرة مع ابنتي ريم وهي تسوق بي وحفيداتي في #الرياض#المراه_السعوديه_تسوق

Finally,
First ride with my daughter @Reem_Alwaleed while she’s driving me and my grand daughters in Riyadh#SaudiWomenDriving pic.twitter.com/rXHPUx79fu
— الوليد بن طلال (@Alwaleed_Talal) June 23, 2018
Запис от историческото кормуване е разгласил в обществената мрежа Туитър татко ѝ принцът-милиардер Ал Уалид бен Талал. „ Най-накрая! За пръв път щерка ми вози мен и внуците ми по улиците на Рияд “, разказа той разходката.

Саудитска Арабия беше до момента единствената страна в света, където действаше тази възбрана, а нарушителките строго се наказваха.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР