Кралицата на Великобритания Елизабет II може да бъде принудена да

...
Кралицата на Великобритания Елизабет II може да бъде принудена да
Коментари Харесай

Ще пренебрегне ли британската кралица протокола заради Борис Джонсън?

Кралицата на Англия Елизабет II може да бъде принудена да наруши кралския протокол, в случай че Борис Джонсън бъде определен за министър-председател, написа The Daily Express.

Изданието напомня, че в случай че Джонсън бъде определен за поста на министър-председател след изборите за водач на Консерваривната партия, то той най-вероятно ще бъде поканен на персонална среща с кралицата през септември, където би трябвало да бъде със своята партньорка Кери Саймъндс.

Според кралския протокол обаче, неженените двойки, които кралицата приема в резиденциите си, нямат право да нощуват там.

Това са правила, които не са подценени даже за принц Хари и Мегън Маркъл по време на визитата им като неженена двойка в Сандиргам през 2017 година.

Тогава те трябваше да пренощуват в близкото имение Анмър Хол. Година по-късно, към този момент след сватбата, двойката получи разрешение да пренощува при кралицата.

The Daily Express обаче разяснява, че в случай че Джонсън и половинката му не се оженят преди септември, то кралица Елизабет II може да бъде принудена да наруши протокола. Те могат да бъдат помолени да нощуват в хотел, само че има възможност това да се изтълкува като пренебрежение към двамата.

От кралското семейство отхвърлят да разясняват тематиката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР