Кралицата на рокендрола Тина Търнър почина на 83-годишна възраст, съобщи

...
Кралицата на рокендрола Тина Търнър почина на 83-годишна възраст, съобщи
Коментари Харесай

Почина Тина Търнър, кралицата на рокендрола

Кралицата на рокендрола Тина Търнър умря на 83-годишна възраст, заяви " Скай нюз ", базирайки се на нейния представител.

В известието се показва, че " кралицата на рокендрола " Тина Търнър е умряла спокойно през днешния ден на 83-годишна възраст след дълго боледуване в дома си в Куснахт, покрай Цюрих, Швейцария. С нея светът губи една музикална легенда и модел за подражателство., показва се още в изказването.
Родена е като Анна Мей Бълок (Anna Mae Bullock) на 26 ноември 1939 година в Нътбуш, Тенеси, Съединени американски щати. Кариерата ѝ продължава повече от половин век и тя получава необятно самопризнание и голям брой награди. Родена и израснала e в американския Юг, тя има и швейцарско поданство. 

 
Тина Търнър стартира кариерата си като музикант в средата на 50-те години, когато е посочена за певица на Кингс ъф Ритъм на Айк Търнър. За първи път записва през 1958 година под името Литъл Ан. Представена е на публиката като Тина Търнър през 1960 година като член на Айк Енд Тина Търнър Ревю. Успехът идва с поредност от огромни шлагери, отнесени към дуото, в това число A Fool in Love, River Deep – Mountain High (1966), Proud Mary (1971) и Nutbush City Limits.

Тина Търнър беше една от най-обичаните рок певици, известна с наличието си на сцената и с поредност от шлагери, измежду които " The Best ", " Proud Mary ", " Private Dancer " и " What`s Love Got to Do With It. "

Едно от най-популярните имена в шоубизнеса, тя е наричана още Кралицата на рокендрола. Търнър е определяна като най-успялата жена в рока със своите осем награди Грами и продавайки повече концертни билети от всеки различен солов реализатор в историята. Комбинираните албумни и сингълни продажби наброяват общо към 100 милиона бройки по света. Ролинг Стоун я подрежда на 63-то място в листата на 100-те най-велики създатели за всички времена. През 1991 година получава място в Залата на славата на рокендрола.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР