Кралицата може никога да не се върне към редовните си

...
Кралицата може никога да не се върне към редовните си
Коментари Харесай

Елизабет II може никога да не се върне към задълженията си

Кралицата може в никакъв случай да не се върне към постоянните си кралски отговорности, в случай че Covid-19 направи публичните задължения рискови с години.

94-годишният монарх е в изолираност в замъка Уиндзор, с цел да се защищити от вируса палач.

Елизабет II желае да продължи да работи, само че най-вероятно нейните публични отговорности ще се лимитират до видео обръщения.

Разбира се, че Нейно Величество не желае да забави темпото или да спре да работи. Но тя няма да се опълчи на нито един формален съвет, предопределен да отбрани хората във възрастовата й категория.

Кралицата получава актуализации от Народното събрание постоянно и в седмичен диалог с премиера Борис Джонсън.

Кралският биограф Андрю Мортън се притеснява, че е малко евентуално кралицата да бъде оставена да се върне към естествените й публични отговорности. Той счита, че британците евентуално ще я виждат единствено по телевизионни или видео връзки.

Обичайните празненства в лятната градина и държавно посещаване от Южна Африка бяха анулирани, а графикът със събития й е изпразнен най-малко до есента. Сватбата на нейната внучка принцеса Беатрис също беше анулирана - както и годишните обществени събития, обичани от Нейно Величество, като Шоуто на цветята в Челси, Кралските конни надпревари и други

Последните публични задължения на кралицата бяха извършени в Бъкингамския замък на 18 март.

Ръководителят на семейството Тони Джонстън-Бърт сподели, че 22 съществени членове на личния състав са отседнали в Замъка и не живеят със фамилиите си, с цел да защитят кралицата от вируса. Бившият военноморски офицер оприличи интервенцията на дълъг автобус в морето, когато моряците се разделят от околните си за месеци наред.

Дворецът ще бъде затворен за туристи през лятото, което е за първи път от 27 години насам.

" Принц Чарлз също може да бъде стеснен от кралски отговорности, само че той е прекарал вируса и евентуално в този момент има имунитет ", добавя биографът.

„ Ужасно е тъжно, само че не виждам по какъв начин кралицата може да възобнови нормалната си работа. Вирусът няма да изчезне скоро и ще бъде с нас месеци, в случай че не и години. Би било прекомерно рисковано кралицата да стартира да се среща постоянно с хора. Тя постоянно е обичала да излиза и да се среща с хора, само че не може да поема риск. Как може да посреща вложители, да се среща с посланици, да прави разходки и да посещава места, без да се среща с хора отблизо разстояние? ", сподели 66-годишният биограф.

Мортън, чиято книга от 1992 година „ Даяна: Нейната същинска история " взриви пространството с разкритията за несполучливия брак на принца и принцесата на Уелс, добави: „ Ще имаме Zoom монархия - това ще бъде нейно величество на екрана. Ще се върнем към дните на белите ръкавици и разграничаването, което прави кралските персони по-отдалечени от народа им ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР