Кралица Елизабет Втора за пръв път пропуска конните надбягвания "Роял

...
Кралица Елизабет Втора за пръв път пропуска конните надбягвания "Роял
Коментари Харесай

Кралица Елизабет Втора за пръв път няма да присъства на конните надбягвания Роял Аскот

Кралица Елизабет Втора за пръв път пропуща конните надбягвания "Роял Аскот ", откогато преди 68 години се възкачи на английския трон, оповестява Българска телеграфна агенция.

Досега нищо не възпрепятстваше наличието на Нейно Величество на тези надпревари - нито бременност, нито тирада пред Народното събрание, нито разпространяването на огнищата на шап през другите столетия.

Елизабет Втора отбелязва рождения си ден с по-кратка гала

Но тази година 94-годишният монарх няма да е измежду присъстващите на откритите през днешния ден конни гонки "Роял Аскот " поради пандемията от COVID-19. Това е едно от най-престижните надпревари, с което се открива интензивният летен състезателен сезон, в който блестят тенис-турнирът в Уимбълдън и голф шампионатът "Бритиш оупън ". Но за разлика от тенис и голф надпреварите, конните от "Роял Аскот " не бяха анулирани поради COVID-19. Те обаче ще се проведат без аудитория.

Тази година над 300 хиляди фенове, облечени по традиция в най-елегантните си одежди, няма да могат да участват на влиятелната 5-дневна демонстрация. Кралицата остава в изолираност към този момент три месеца в замъка Уиндзор западно от Лондон дружно с 99-годишния си брачен партньор принц Филип. Нейното прелъщение ще бъде още по-голямо, защото тя се намира единствено на към 20 минути път от "Роял Аскот ". Но във времена на пандемия нейното височайше наличие просто става невероятно.

Елизабет Втора, която се слави като една от най-големите поклоннички на конните надпревари, ще би трябвало да се задоволи тази година с следенето им от телевизионния екран. Няколко нейни коне ще вземат присъединяване в надбягванията, измежду които е и Фърст Рисийвър, който ще бъде язден от жокея Франки Детори. Нейни спортни коне са й донесли наградни суми в размер на 9 милиона $ през последните три десетилетия, напомня организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР