Кралица Елизабет Втора връчи Кръста на Джордж (Джордж крос) на

...
Кралица Елизабет Втора връчи Кръста на Джордж (Джордж крос) на
Коментари Харесай

Кралица Елизабет II награди Националната здравна служба

Кралица Елизабет Втора връчи Кръста на Джордж (Джордж крос) на английската Национална здравна работа като самопризнание за 73 години всеотдайна работа, в това число и в битката с новия ковид, съобщи Ройтерс. 

Кръстът на Джордж е най-високото отличие за смелост, присъждано на цивилни лица. То е връчвано групово два пъти и единствено един път от кралицата. 

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че това е знак за благодарността на нацията към медицинския личен състав. 

" Служителите на английската Национална здравна работа се грижат за нас, приятелите и фамилиите ни на първа линия на пандемията повече от година, а и аз от първо лице видях тяхната храброст. Знам, че цяла Англия стои зад мен при отдаването на респект и изявлението на признателност за всичко, което Националната здравна работа прави за нас, освен през миналата година, а от нейното основаване ", съобщи Джонсън, който предходната година беше лекуван от COVID-19 в интензивно поделение, предава БТА. 

Британската Национална здравна работа е образувана през 1948 година като главното звено в обществена промяна след Втората международна война. Мисията й е да обезпечи държавно финансиране за изцяло универсално опазване на здравето. 

Главният изпълнителен шеф на Националната здравна работа Саймън Стивънс сподели, че е чест да бъдат приети уменията, състраданието и силата на духа, показани от медицинските чиновници през най-тежката пандемия от един век насам. 

" Изправени пред злополучие, ние виждаме изключителна екипна работа освен в границите на Националната здравна работа, само че и от стотиците хиляди доброволци, милионите болногледачи, главните чиновници и английската общност, които имат незаменима роля при оказването на помощ на здравните служби в грижите за многочислените стотици хиляди тежкоболни пациенти с новия ковид ", сподели Стивънс.

Кръстът на Джордж за първи път е връчен групово на народа на Малта през 1942 година от крал Джордж VI. През 1999 година кралица Елизабет Втора отличава с него Кралската полиция на Ълстър. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР