Кралица Елизабет Втора възпрепятства плановете на британската компания Ройъл мейл

...
Кралица Елизабет Втора възпрепятства плановете на британската компания Ройъл мейл
Коментари Харесай

Кралицата не позволи на британските пощи да печелят пари с портрета й

Кралица Елизабет Втора попречва проектите на английската компания " Ройъл мейл " да употребява в качеството на личен търговски знак неин смален портрет отстрани на общоприетите пощенски марки на кралството, заяви в. " Дейли експрес ".

Това изображение непроменяемо присъстваше на пощенските марки от първа и втора класа от 1967 година, когато то беше сътворено от английския художник, ваятел и дизайнер на монети и пощенски марки Арнолд Машин /1911-1999/.
 
След съвещания с кралицата придворни от висок сан са счели самодейността на английските пощите като извънредно неуместна, за което незабавно били известени съответните ръководители. Според депутата от ръководещата Консервативна партия Нейджъл Еванс сходно потребление на лика на Нейно Величество за печелене на пари е " безусловно недопустимо ". " Радвам се, че този опит претърпя неуспех ", добави парламентаристът.

 
Кралската поща, учредена през 1516 година и приватизирана през 2013 година, беше решила да усъвършенства разтърсеното си финансово положение с потреблението на лика на кралицата. Миналата година приходите на компанията спаднаха с 5 %, което провокира неодобрение измежду акционерите й.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР