Кралица Елизабет Втора възложи вчера на Борис Джонсън да състави

...
Кралица Елизабет Втора възложи вчера на Борис Джонсън да състави
Коментари Харесай

Джонсън: Излизаме от ЕС на 31 октомври

Кралица Елизабет Втора разпореди през вчерашния ден на Борис Джонсън да сформира новото английско държавно управление. Минути преди този момент монархът одобри оставката на Тереза Мей като министър-председател. Джонсън бе определен за водач на торите във вторник. Той даде обещание да работи за понижаване на налозите за бизнеса, да размрази заплатите в обществения бранш и да увеличи разходите за обучение. Той още веднъж се зарече да изведе Обединеното кралство от Европейски Съюз на 31 октомври. " Няма да има " или ", няма " само че " - излизаме на 31 октомври ", сподели Джонсън.

Предстои Джонсън да разгласи състава на кабинета. Съперникът му за лидерския пост при торите Джеръми Хънт бил поканен да остане в правителството като министър на защитата, само че отказал. Новият министър председател ще назначи идеолога и лидер на акцията за Брекзит Доминик Къмингс за консултант в кабинета си.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия във Англия Джеръми Корбин прикани последователите си на проява в четвъртък с апел за осъществяване на предварителни избори. В прощалната си тирада пред Народното събрание през вчерашния ден Мей прикани Корбин да даде оставка. На въпрос от депутатка от Лейбъристката партия какъв съвет би дала на бъдещия министър председател Мей отвърна: " Господин Джонсън би трябвало да си пази гърба. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР