Кралица Елизабет Втора ще призове хората да се изправят пред

...
Кралица Елизабет Втора ще призове хората да се изправят пред
Коментари Харесай

Кралица Елизабет Втора ще направи обръщение към нацията

Кралица Елизабет Втора ще призове хората да се изправят пред провокациите на пандемията от ковид, в рядко особено послание към Общността на народите в неделя, заяви Агенция Франс Прес.

В фрагменти от речта й, която нейни доближени нарекоха “дълбоко персонална ”, 93-годишният монарх ще каже, че има религия, че хората ще устоят, макар компликациите. Речта, която ще бъде излъчена в 1900 GMT в неделя, е едвам четвъртият път в 68-годишното й царуване, в което тя прави особено телевизионно послание отвън годишното за Коледа. То идва в миг, в който броят на смъртните случаи във Англия доближи рекордните 708 души за един ден, в това число петгодишно дете. Общият брой на умрелите на Острова доближи 4 313, а страната се готви за трета поредна седмица на обсада.

Според Бъкингамския замък, кралицата персонално ще благодари на медиците на първа линия и на други основни чиновници за напъните им по време на рецесията.

„ Говоря ви в това, което знам, че е все по-предизвикателно време “, ще каже тя в речта, записана в замъка Уиндзор, западно от Лондон.

„ Време, в което животът в нашата страна е смутен: спиране, което донесе тъга на някои, финансови усложнения на мнозина и големи промени в всекидневието на всички нас. “

Британският министър председател Борис Джонсън, който е с позитивен тест за COVID-19, сложи държавното управление си в бойна подготвеност и прикани за групов отговор на епидемията.

Около 750 000 души се отзоваха на апела му да станат доброволци и да поддържат държавната Национална здравна работа, възрастните хора и уязвимите, които понастоящем са в самоизолация. Първоначалният зов беше за 250 000, до момента в който бизнесът и промишлеността бяха мобилизирани по невъобразим след Втората международна война метод.

В речта си се чака Кралицата да каже още: „ Надявам се през идните години всички да могат да се гордеят с това, по какъв начин са дали отговор на това предизвикателство. И тези, които идват след нас, ще кажат, че британците от това потомство бяха най-силни от всички.

Кралицата и нейният 98-годишен брачен партньор принц Филип се реалокираха в замъка Уиндзор на 19 март като защитна мярка поради възрастта им, която ги слага в категория с висок риск. Кралски представители обявиха, че двойката е в положително здраве и съблюдава държавните инструкции.

Най-големият им наследник и престолонаследник, 71-годишният принц Чарлз, беше в самоизолация в имението Балморал в североизточна Шотландия, откакто разви леки признаци на COVID-19. Като защитна мярка в четвъртък той публично откри по видеовръзка нова полева болница с 4000 кревати в източен Лондон, която ще лекува най-тежко болните пациенти.

Кралското семейство приключи уговорките си и речта в неделя е била записана единствено от един оператор, носещ персонални защитни средства, обявиха кралски чиновници. Бил е потърсен съвет от кралските лекари, с цел да се понижи до най-малко всеки риск за кралицата, прибавиха те.

Речта на кралицата е първата й в смутни времена след гибелта на майка й през 2002 година Преди това тя се обърна към нацията в навечерието на погребението на принцеса Даяна през 1997 година Предишното й обръщение беше през 1991 година по време на първата война в Персийския залив.

Четвърто обръщение през 2012 година беше да благодари на обществеността след тържества за нейния Диамантен празник, отбелязващ 60-годишнината от възкачването й на трона. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР