Кралица Елизабет Втора ще призове хората да се изправят пред

...
Кралица Елизабет Втора ще призове хората да се изправят пред
Коментари Харесай

Окуражителна реч към британците ще отправи кралица Елизабет Втора

Кралица Елизабет Втора ще призове хората да се изправят пред провокациите на пандемията от ковид, в рядко особено послание към Общността на народите, написа БГНЕС. В положителна тирада тя ще изрази вярата и вярата си, че всичко ще се подреди и човечеството ще се оправи с пандемията. Речта, която ще бъде излъчена през днешния ден (05.04.20 г.) е едвам 4-тият път в цялото й 68-годишно ръководство, в което кралицата прави особено телевизионно послание отвън годишното за Коледа.
Кралицата се изправя пред нацията в миг, в който броят на смъртните случаи във Англия набъбна до рекордните 708 души за един ден. Сред жертвите на епидемията в страната е и дете на 5 година Общият брой на умрелите на Острова надвиши 4 300, а страната се готви за трета поредна седмица на обсада.  Според Бъкингамския замък, кралицата персонално ще благодари на медиците на първа линия и на други основни чиновници за напъните им по време на рецесията. Речта й е записана в замъка Уиндзор, западно от Лондон.
Британският министър председател Борис Джонсън, който е с позитивен тест за COVID-19, сложи държавното управление си в бойна подготвеност и прикани за групов отговор на епидемията.  Около 750 000 души се отзоваха на апела му да станат доброволци и да поддържат държавната Национална здравна работа, възрастните хора и уязвимите, които понастоящем са в самоизолация.
В изявлението си 93-годишната кралица споделя, че се надява " през идните години всички да могат да се гордеят с това, по какъв начин са дали отговор на предизвикателство и тези, които идват след нас, ще кажат, че британците от това потомство бяха най-силни от всички ". Припомняме, че тя брачният партньор й, който е на 98 година - принц Филип - се реалокираха в замъка Уиндзор на 19.03.20 година, като защитна мярка заради високия риск поради възрастта им. Кралски представители обявиха, че двойката е в положително здраве и съблюдава държавните инструкции.
Най-големият им наследник и престолонаследник, 71-годишният принц Чарлз, беше в самоизолация в имението Балморал в североизточна Шотландия, откакто разви леки признаци на COVID-19. По видео връзка той публично откри нова полева болница с 4 000 кревати в източен Лондон, която ще лекува най-тежко болните пациенти. Кралското семейство приключи уговорките си, а речта е била записана единствено от един оператор, носещ персонални защитни средства, обявиха кралски чиновници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР