Кралица Елизабет Втора ще призове хората да се изправят пред

...
Кралица Елизабет Втора ще призове хората да се изправят пред
Коментари Харесай

Елизабет II с извънредна и неочаквана реч заради COVID-19

Кралица Елизабет Втора ще призове хората да се изправят пред провокациите на пандемията от ковид, в рядко особено послание към Общността на народите в неделя. Това оповестяват медиите на Острова.

В фрагменти от речта й, която нейни доближени нарекоха "дълбоко персонална ", 93-годишният монарх ще каже, че има религия, че хората ще устоят, макар компликациите.

Речта, която ще бъде излъчена в 1900 GMT в неделя, е едвам четвъртият път в 68-годишното й царуване, в което тя прави особено телевизионно послание отвън годишното за Коледа.

То идва в миг, в който броят на смъртните случаи във Англия доближи рекордните 708 души за един ден, в това число петгодишно дете. Общият брой на умрелите на Острова доближи 4 313, а страната се готви за трета поредна седмица на обсада.

Според Бъкингамския замък, кралицата персонално ще благодари на медиците на първа линия и на други основни чиновници за напъните им по време на рецесията.

Падна непредвидена загадка за Елизабет II и US президентът Айзенхауер

„ Говоря ви в това, което знам, че е все по-предизвикателно време “, ще каже тя в речта, записана в замъка Уиндзор, западно от Лондон.

„ Време, в което животът в нашата страна е смутен: спиране, което донесе тъга на някои, финансови усложнения на мнозина и големи промени в всекидневието на всички нас. “

Британският министър председател Борис Джонсън, който е с позитивен тест за COVID-19, сложи държавното управление си в бойна подготвеност и прикани за групов отговор на епидемията.

Около 750 000 души се отзоваха на апела му да станат доброволци и да поддържат държавната Национална здравна работа, възрастните хора и уязвимите, които понастоящем са в самоизолация. Първоначалният зов беше за 250 000, до момента в който бизнесът и промишлеността бяха мобилизирани по невъобразим след Втората международна война метод.

В речта си се чака Кралицата да каже още: „ Надявам се през идните години всички да могат да се гордеят с това, по какъв начин са дали отговор на това предизвикателство. И тези, които идват след нас, ще кажат, че британците от това потомство бяха най-силни от всички.

Кралицата и нейният 98-годишен брачен партньор принц Филип се реалокираха в замъка Уиндзор на 19 март като защитна мярка поради възрастта им, която ги слага в категория с висок риск. Кралски представители обявиха, че двойката е в положително здраве и съблюдава държавните инструкции.

Най-големият им наследник и престолонаследник, 71-годишният принц Чарлз, беше в самоизолация в имението Балморал в североизточна Шотландия, откакто разви леки признаци на COVID-19 . Като защитна мярка в четвъртък той публично откри по видеовръзка нова полева болница с 4000 кревати в източен Лондон, която ще лекува най-тежко болните пациенти.

Бъкингамският замък незабавно заяви дали Чарлз е заразил кралицата с COVID-19 СНИМКИ

Кралското семейство приключи уговорките си и речта в неделя е била записана единствено от един оператор, носещ персонални защитни средства, обявиха кралски чиновници. Бил е потърсен съвет от кралските лекари, с цел да се понижи до най-малко всеки риск за кралицата, прибавиха те.

Речта на кралицата е първата й в смутни времена след гибелта на майка й през 2002 година Преди това тя се обърна към нацията в навечерието на погребението на принцеса Даяна през 1997 година Предишното й обръщение беше през 1991 година по време на първата война в Персийския залив.

Четвърто обръщение през 2012 година беше да благодари на обществеността след тържества за нейния Диамантен празник, отбелязващ 60-годишнината от възкачването й на трона.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР