Кралица Елизабет Втора се е присъединила към бойкота срещу Русия

...
Кралица Елизабет Втора се е присъединила към бойкота срещу Русия
Коментари Харесай

Кралицата отказа да даде три меча за изложба в Русия

Кралица Елизабет Втора се е включила към протеста против Русия и е отдръпнала разрешението нейни три меча да бъдат измежду експонатите на галерия в Москва, оповестява " Daily Mirror ".

Оръжията от 17-ти век, в това число едно, за което се счита, че е принадлежало на Чарлз I, трябваше да бъдат дадени на заем на музеите на Кремъл за галерия на тематика " Дуели ", която трябваше да стартира този месец.

Твърди се, че решението е взето преди съветската инвазия в Украйна, само че по времето, когато войските са се струпвали на границата.

Говорител на " Royal Collection Trust " сподели пред " The Guardian ": " В средата на февруари беше взето решение да се отсрочи даването на три меча от Кралската сбирка в музеите на Кремъл в Москва ", написа dir.bg.

Изложбата била спонсорирана от Алишер Усманов - съветски олигарх, който е обект на наказания в Обединеното кралство и Съединени американски щати. Участие с оръжейни експонати във въпросния вернисаж отказали и от Лувъра в Парижq и от музея " Прадо " в Мадрид.

Според уеб страницата на Музея на Кремъл, изложбата, наречена " Дуелът: от бойно тестване до благородно закононарушение ", която трябваше да бъде открита на 4 март, е отсрочена.

На уеб страницата се споделя: " Музеите на Московския Кремъл оповестяват за отлагането на изложбата " Дуелът: от бойно тестване до благородно закононарушение ", която трябваше да бъде открита на 4 март 2022 година

" Ядрото на плана са експонати от европейски музеи, които бяха принудени да ги изтеглят заради геополитическата обстановка. Музеите на Кремъл сега работят върху това изложбата да се случи без европейско присъединяване и изричат откровените си благодарности на съветската музейна общественост за предлагането на помощ в актуалните сложни условия ".

След съветската инвазия в Украйна кралицата към момента не е говорила обществено по въпроса. Въпреки това, когато тя се срещна с канадския президент Джъстин Трюдо в замъка Уиндзор предходната седмица, там имаше ваза със сини и жълти цветя - цветовете на украинското знаме и вътрешни източници споделиха, че дребният жест е тенденциозен знак за солидарността на кралицата с народа на Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР