Кралица Елизабет Втора изпълни първия си публичен ангажимент след смъртта

...
Кралица Елизабет Втора изпълни първия си публичен ангажимент след смъртта
Коментари Харесай

За първи път без трона на принц Филип: кралица Елизабет откри британския парламент

Кралица Елизабет Втора извърши първия си обществен ангажимент след гибелта на своя брачен партньор, принц Филип, откривайки английския парламент във вторник.

Събитието мина без нормалната церемониалност както поради ограниченията, свързани с ковид, по този начин и поради загубата на принца консорт. 95-годишният монарх избра да пътува до Народното събрание с кола, а не с карета, без съпътстващ боен оркестър или Почетна армия , които да вземат участие в шествието от Бъкингамския замък до Уестминстърския, описват от.

Кралицата този път избра да не носи корона и публично облекло за случая. Вместо това Елизабет Втора се появи с флорална рокля, люляково палто с бродерии на жълти цветя по яката, както и шапка в същия колорит.

Промяната, която направи най-голямо усещане, несъмнено бе неналичието на трона, заеман от херцога на Единбург, до този на монарха.

Филип съпровожда Елизабет на събитието в продължение на десетилетия преди да се отдръпна от публични отговорности през 2017 година Причината за премахването на неговия престол в Уестминстър обаче се оказва не гибелта на принца консорт, а избягването на „ излишно транспортиране “. Тронът се съхранява в Хотън Хол, Норфолк, като се придвижва само за държавното разкриване на Парламента, означават от

 кралица Елизабет Getty

Тази година принц Чарлз, синът на Елизабет и наследникът на английския престол, я придружи в Парламента , както прави и през последните години, само че беше ситуиран на разстояние от своята майка дружно със брачната половинка си, херцогинята на Корнуол.

„ Тъй като Принцът на Уелс седеше настрана от кралицата, и от съображения за отбягване на ненужни пътувания, по изключение се почувства, че тронът не е нужен по този мотив “ , разкриват източници, близки до двореца.

От тях излиза наяве още, че в случай че до идващото държавно разкриване нещата се върнат към естественото и принц Чарлз може да седи до кралицата, тронът ще бъде там, с цел да бъде употребен от Негово величество.

Вижте още фотоси от събитието в галерията долу:
 Кралица Елизабет на първия си обществен ангажимент след гибелта на принц Филип  Кралица Елизабет на първия си обществен ангажимент след гибелта на принц Филип  Кралица Елизабет на първия си обществен ангажимент след гибелта на принц Филип  Кралица Елизабет на първия си обществен ангажимент след гибелта на принц Филип
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР