Кралица Елизабет Втора е монархът, който е най-дълго начело на

...
Кралица Елизабет Втора е монархът, който е най-дълго начело на
Коментари Харесай

Кралица Елизабет Втора, обувките, храненето и най-странните й навици и разпореждания

Кралица Елизабет Втора е монархът, който е най-дълго отпред на английския кралски двор. Животът й минава в дворци, сред публични приеми и в следване на прецизния протокол.

Но и тя е човек, като всички нас, и има своите леко странни привички. Ето кои са те.

Кръв

Едно от нещата, без които кралицата не потегля на път, е банка с нейната лична кръв. Така тя е готова за всевъзможни изключителни обстановки, които могат да зародят по време на многочислените й пътувания.

Освен това, в екипа й постоянно има човек, който е разучил всички лечебни заведения наоколо й е в подготвеност когато и да е да й обезпечи най-хубавата здравна помощ. Все отново, Елизабет Втора към този момент е на напреднала възраст.

Прозорци

Едно от странните условия на кралицата е прозорците на лицевата част на Бъкингамския замък да са постоянно затворени. Целта й е да не се скапва красивата фасада, пред която се снимат хиляди туристи всекидневно.

Лед

Кубчетата лед и звукът, който основават, когато се пуснат в стъклена чаша, безусловно влудяват кралицата. Затова принц Филип й е изобретил машина за лед, която го създава под формата на топчета.

Закачалка

Елизабет Втора постоянно носи една в чантата си. Това може да ни звучи необичайно, само че в действителност е много потребно. С дамската си чанта кралицата изпраща сигнали на своя антураж.

Когато тя е сложена върху масата, значи желае да си тръгне в идващите пет минути. Ако чантата е на земята, значи е отегчена от диалога. А когато виси на закачалката, прикрепена за масата, значи на кралицата й е прелестно да бъде на това място в тази компания.

Бради и папионки

Ако желаеме да създадем неприятно първо усещане на кралицата, това са два от методите. Именно тъй като по никакъв начин не харесва брадите, мъжете от кралското семейство постоянно са безпрепятствено обръснати за специфични мотиви, на които и тя участва.

Единственото изключение от правилото е принц Хари, който явно й е любим. Но даже и него не можем да забележим с папионка.

Номерация

За да бъдеш отпред на монархия, би трябвало да умееш да държиш всичко под надзор. Така да вземем за пример всички тоалети на Елизабет Втора са прилежно номерирани.

Тези номера се записват в специфичен дневник, в който се разказва къде и по кое време са били носени. Това обаче не значи, че тя носи облеклата си единствено по един път - просто преди наново обличане шивачите й внасят известни промени, написа Bright Side.

Супи и картофи

Това да две от храните, които не участват в менюто. Елизабет Втора следва специфична диета, в която своето място намират зърнените закуски, яйцата, рибите и други здравословни артикули.

Малини

Те са един от обичаните плодове на кралицата, само че тя заобикаля да ги употребява на обществени места. А повода е, че дребните семки на малините могат да останат по зъбите й, което не е по никакъв начин прелестно.

По същата причина къпините са неразрешени на публични приеми, а семките на краставиците да вземем за пример се отстраняват авансово от готвачите.

Обувки

Всички знаем с какъв брой неприятни чувства може да е обвързвано носенето на нови обувки. Кралицата също знае, по тази причина си има специфичен чиновник, който разтъпква новите й чифтове, преди тя да ги носи на някой мотив.

Лак за нокти

Елизабет Втора употребява единствено един колорит от 1989 година Въпреки че обича да опитва с ярки цветове, когато става дума за облеклата, във връзка с лака тя е доста консервативна и залага единствено на физически цвят. А Меган Маркъл и Кейт Мидълтън взимат образец от нея. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР