Кралица Елизабет II посрещна първата двойка на САЩ - Доналд

...
Кралица Елизабет II посрещна първата двойка на САЩ - Доналд
Коментари Харесай

Първият ден от визитата на Тръмп във Великобритания - между ласкателства и гафове

Кралица Елизабет II посрещна първата двойка на Съединени американски щати - Доналд Тръмп и Мелания Тръмп в Бъкингамския замък в първия ден от визитата им във Англия. Кралските церемонии включваха разглеждане на царската сбирка дарове, обиколка на Уестминстърското абатство и формален прием, обобщава БГНЕС.
" Споделената връзка сред Съединени американски щати и Обединеното кралство ще продължи да сплотява двете страни в продължение на доста години. Като гледаме към бъдещето, аз съм уверена, че нашите общи полезности и общи ползи ще продължат да ни сплотяват. Тази вечер честваме съюз, който оказа помощ за гарантиране на сигурността и просперитета на нашите нации в продължение на десетилетия, и който имам вяра, че ще издържи още доста години ", сподели кралица Елизабет II.
Американският президент благодари на кралицата за гостоприемството и за съвсем седемте десетилетия на " скъпо другарство " със Съединени американски щати. " Ние утвърждаваме общите полезности, които ще ни обединят дълго в бъдещето: независимост, суверенитет, самоопределяне, господство на закона и позоваване на правата, дадени ни от всемогъщия Бог ", сподели Тръмп.
Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин обаче бойкотира формалната държавна вечеря, само че евентуално ще участва и да приказва на днешната проява в Лондон срещу Тръмп.
Подаръци
Разбира се, Тръмп още веднъж блесна, като не съумя да разпознае своя подарък за Елизабет II, който ѝ е подарил през предходната година, заяви РИА Новости.
По време на визитата си в Бъкингамския замък, кралицата на Англия, минавайки около статуетка на породист кон, дарена от Тръмп по време на последното му посещаване, попитала дали я разпознава. Тръмп обаче дал отговор с " не ". Тогава шефът на кралската сбирка Тим Нокс припомнил, че Тръмп е подарил статуетката по време на чаено празненство в замъка Уиндзор през юли предходната година. Нокс се опита да изглади обстановката, отбелязвайки, че " конете са доста сходни един на различен " и акцентира, че първата дама на Съединените щати Мелания Тръмп е разпознала подаръка, което съгласно него е " прелестно събитие ".
Преди банкета Тръмп написа в Twitter, че " частта от пътуването в Лондон " се развива " доста добре ". Той добави, че " цялото кралско семейство " е било " фантастично ". 
Същевременно английският министър председател Тереза Мей подари на Тръмп подарък, който акцентира трансатлантическите специфични връзки и интернационалният ред, който американският президент постоянно осмива, осведоми Асошейтед прес.
Мей и нейният брачен партньор Филип подариха на Тръмп подложен в рамка план на Атлантическата харта - декларацията, подписана от английския министър председател Уинстън Чърчил и президента на Съединени американски щати Франклин Делано Рузвелт през август 1941 година, определяща общите цели за света, в това число по-свободна търговия, разоръжаване и правото на самоопределяне на всички хора. Декларацията оказва помощ да се положат основите на Организация на обединените нации и Световната комерсиална организация.
Подаръкът е копие на персоналния образец на Чърчил на документа, с неговите ръкописни бележки и корекции, направени с червен молив.
Първата дама Мелания Тръмп получи и чаена чаша, основана от английската дизайнерка Ема Бриджуотър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР