Кралица Елизабет II от Великобритания управлява една от най-стабилните и

...
Кралица Елизабет II от Великобритания управлява една от най-стабилните и
Коментари Харесай

9 неща, които британските кралски особи правят, които ни объркват всички

Кралица Елизабет II от Англия ръководи една от най-стабилните и най-старите монархии в историята. Тя е и един от най-обсъжданите хора в този момент, когато детайлности за нея и околните й станаха обществени, в това число с помощта на сериала на Netflix „ Короната “. Членовете на английското кралско семейство живеят по специфични правила, които изненадват, само че в това време заинтригуват елементарните хора.

Ето за какво взехме решение да ви опише за 9 навика и обичаи на кралското семейство, които ще наподобяват странни за всеки човек, в случай че той не е Уиндзор, несъмнено.

1. Букет на кралска женитба

Независимо от тяхната купа или място на опашката за трона, всички членове на кралското семейство би трябвало да се подчиняват на едно просто предписание във връзка с сватбените букети: то би трябвало да включва най-малко една мирта от шубрак, засаден от кралица Виктория през 1845 година в нейната резиденция в Osborne House. Това цвете символизира любовта, плодородието и невинността.

2. Чанта като средство за връзка

Кралицата употребява чанти като аксесоари за всичките си тоалети. Елизабет II употребява, с цел да комуникира със своите бодигардове и различен личен състав. Според кралския биограф Хюго Викерс, в случай че кралицата реалокира чантата си от едната ръка в другата или я постави на пода, това значи, че желае да напусне това място.

3. Кралицата няма паспорт

За разлика от другите членове на кралското семейство, кралицата не се нуждае от паспорт, с цел да пътува. Причината наподобява изцяло безупречна: защото точно кралицата издава паспорти на всички английски жители, самата тя не счита за належащо да има документи, с цел да пътува до други страни.

4. Тя също няма шофьорска брошура, само че кара кола

По същата причина кралицата няма шофьорска брошура, макар обстоятелството, че кара понякога. Нещо повече, монархът няма потребност да устоя шофьорски изпит и да получи регистрационен номер за колата си.

5. Принц Чарлз изисква връзките на обувките му да бъдат изгладени

Принц Чарлз, от време на време именуван непокорен принц, има дълъг лист с ексцентрични условия. И по този начин, той наел двама чиновници, които му оказват помощ да се облича всяка заран. Техните отговорности включват гладене на пижамата и връзките му и изстискване на тъкмо сантиметър паста за зъби върху четката му заран. Според кралския биограф Том Бауер принцът има различен помощник, който му доставя храна, когато вечеря на празненство.

6. Кралско кръщелно облекло

През 1841 година, когато кралица Виктория се канеше да кръсти щерка си принцеса Виктория, тя поръча красива рокля за случая, известна като Хонитон. Оттогава тя се носеше на 62 бебета от кралското семейство, в продължение на 163 години те бяха кръстени единствено в това облекло.

И през 2008 година, за кръщението на Джеймс Уиндзор, виконт Северн – единственият наследник на принц Едуард – кралицата поръча тъкмо копие на роклята на Хонитон. За бебета, които са били кръстени след 2008 година, тя е била носена.

7. Кралицата има 2 рожден ден

Въпреки обстоятелството, че кралицата е родена на 21 април 1926 година, според националната харта, тя би трябвало да чества рождения си ден, като предписание, във втората събота на юни. Според английската традиция монарсите честват рождените си дни през лятото, когато времето е хубаво и нищо не може да попречи на парада на банера.

8. Кралицата не е най-богатият човек във Англия

Мнозина ще бъдат сюрпризирани да научат, че благосъстоянието на кралицата, въпреки и доста, не е най-голямото в страната, а самата тя е надалеч от върха в листата на богатите. При последното преброяване кралицата има £ 350 милиона ($ 474 милиона), което е единствено 372 в листата на най-богатите хора в Обединеното кралство. Пол Маккартни, някогашен член на Бийтълс, е класиран по-високо на 174 със положение от към 800 милиона английски лири ($ 1 милиард ).

9. Съпругът на кралицата постоянно вървеше зад нея

За разлика от множеството други модерни монархии, кралица Елизабет не се възкачи на трона, тъй като брачният партньор й беше законният правоприемник. Напротив, тя е престиж в фамилията. Това значи, че брачният партньор й Филип не може да бъде крал, а единствено принц. Според правилото за старшинство той постоянно вървеше леко зад жена си.

Искате ли да измененията живота си за кралски в замък, цялостен със странни правила и обичаи? Какво бихте желали, в случай че сте роялти?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР