Кралица Елизабет II може би изглежда като олицетворение на елегантност

...
Кралица Елизабет II може би изглежда като олицетворение на елегантност
Коментари Харесай

Кралица Елизабет се крие в храсти и шамаросва племенника си - slava.bg

Кралица Елизабет II може би наподобява като въплъщение на грациозност и улегналост, само че даже тя от време на време губи надзор над обстановката. В новия документален филм за живота на монарха, „ Our Queen: Inside the Crown “, е включена сцена, която демонстрира по какъв начин кралицата се пробва да заобикаля избран посетител на един от приемите си. Тя дори се крие в шубрак, с цел да не го срещне.

Случката става през 1978 година, когато тогавашният румънски президент Николае Чаушеску посещава Бъкингамския замък. Според списание „ People “, кралицата се познава с доста от международните водачи, само че никой не е изпитвал търпението ѝ по този начин, както Чаушеску. Тогава той е на аудиенция във Англия за четири дни дружно със брачната половинка си. Въпреки неизвестността му измежду необятната аудитория, английското държавно управление взема решение, че президентът би трябвало да вечеря с кралицата.

„ Пресата стартира да разпитва външния министър “, споделя Робърт Хардман в документалния филм. Той даже отбелязва, че хората почнали да се чудят за какво изобщо „ това страшилище е във Англия “. Според лентата, кралицата и принц Филип са посрещнали Чаушеску на лондонската жп гара „ Виктория “. След това всички те са се отправили към Бъкингамския замък, возени с карета.

Що се отнася до скриването в храста, Хардман твърди, че се е случило когато кралицата е разхождала кучетата си. Той не е сигурен, че Чаушеску даже е схванал за станалото. „ Когато те бяха в двореца, Елизабет изведе коргитата си на разходка в градината и видя, че Чаушеску идва към нея от другата страна на пътеката. Тя съобщи, че не желае да приказва с него и за първи пър в живота си се скри в шубрак, с цел да избегне посетител “.

Робърт не е единственият човек, който приказва за неприятната аудиенция. „ Кралицата се помирява с характера на доста хора, само че Чаушеску беше нетърпим “, споделя някогашният външен министър Дейвид Оуен. Той добавя, че Елизабет неведнъж е показвала, че не харесва тази среща.

Историята с храста обаче е единствено част от забавния живот на кралицата, който остава прикрит от обществото. В новата си автобиография, Елтън Джон споделя за чаено празненство с монарха, принцеса Маргарет и нейните деца – Лейди Сара Чато и Дейвид Линли. Според музиканта, Елизабет II е помолила племенника си да огледа сестра си, която не се чувствала добре. Той обаче отказал.
„ Когато той няколко пъти отхвърли на кралицата, тя леко го удряше до момента в който изричаше думите „ Не спори с мен. Аз съм кралицата “, написа Джон.

Когато кралицата видяла, че Елтън става очевидец на сцената, тя му намигнала. „ Знам, че пред обществото тя е много сдържана, само че зад затворените порти на двореца е много занимателна “, прибавя музикантът. След като Елизабет е блъснала няколко пъти племенника си, той въпреки всичко е отишъл да огледа положението на сестра си.

Източник: tialoto
Снимка: БГНЕС
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР