Кралица Елизабет II иска херцогинята на Корнуол - Камила да

...
Кралица Елизабет II иска херцогинята на Корнуол - Камила да
Коментари Харесай

Елизабет II желае Камила да бъде кралица консорт

Кралица Елизабет II желае херцогинята на Корнуол - Камила да бъде кралица консорт, когато Чарлз стане крал. Монархът изрази „ откровено предпочитание “ в искрено обръщение във връзка 70-годишнината от коронясването си.

Когато херцогинята се омъжи за принца на Уелс през 2005 година, Кларънс Хаус даде ясно да се разбере, че тя ще носи купата HRH The Princess Consort.

Дълго се спекулира, че това е заглавие за улеснение в миг, когато херцогинята се смяташе за по-малко известна в анкетите, заради връзката й с Чарлз, когато той беше женен за Даяна, принцеса на Уелс.

Счита се, че Чарлз от дълго време е таял твърдото предпочитание брачната половинка му да носи купата кралица консорт и по този метод да бъде коронясан и помазан, когато той стане крал.

Кралицата ясно уточни, че поддържа това в документално известие, оповестено в събота преди деня на присъединението в неделя.

В него кралицата благодари на нацията за „ лоялността и обичта “, която е получила през дългото си ръководство.

Тя добави: „ И когато в цялост на времето моят наследник Чарлз стане крал, знам, че ще дадете на него и брачната половинка му Камила същата поддръжка, която дадохте на мен; и моето откровено предпочитание е, когато пристигна това време, Камила да бъде известна като Кралица Консорт, защото тя продължава личната си лоялна работа.

Много наблюдаващи видяха това като стъпка към потвърждаването, че Камила ще получи статут на кралица консорт.

Висшите членове на кралското семейство ясно считат, че публичното мнение за Камила се е трансформирало през последните години с повишаването на нейната известност и че този исторически миг от ръководството на кралицата, когато тя отбелязва платинения си празник, е подобаващ миг да се прекратят спекулациите за бъдещата купа на Камила.

По време на брака й с Чарлз мнозина се съмняваха, че тя не може да бъде наречена принцеса консорт и този протокол диктува, че тя ще бъде кралица Камила във всеки случай, по същия метод, когато кралицата майка стана кралица Елизабет, когато се омъжи за Джордж VI.

Кралицата, която ще означи 70-ата годишнина от коронясването си уединено в Сандрингам в неделя, сподели в известието си, че това към момента е ден, в който „ даже и след 70 години, към момента помня толкоз доста за гибелта на татко ми Джордж VI, що се отнася до началото на моето царуване.”

Тя възобнови обещанието, което за първи път даде през 1947 година, „ че животът ми постоянно ще бъде отдаден на вашата работа “.

Тя сподели: „ Щастлива съм, че имах непрекъснатата и любяща поддръжка на фамилията си ".

„ Бях блажен, че в принц Филип имах сътрудник, подготвен да извършва ролята на брачен партньор и безкористно да прави жертвите, които идват с това. Това е роля, която видях да извършва от личната ми майка по време на ръководството на татко ми ", добави Елизабет.

Тя размишлява върху „ доброжеланието, което ми демонстрираха хора от всички националности, религии и възрасти в тази страна и по целия свят през тези години “.

„ Оставам постоянно признателна и смирена за лоялността и обичта, които продължавате да ми давате. “

Това не е първият път, когато кралицата показва своето „ откровено предпочитание “ по внимателен въпрос.

През 2018 година тя подсигурява, че Чарлз ще я наследи като глава на Британската общественост, след дълги диспути кой ще бъде нейният правоприемник.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР