Кралица Елизабет II беше скалата, върху която е построена съвременна

...
Кралица Елизабет II беше скалата, върху която е построена съвременна
Коментари Харесай

Реакциите след смъртта на Елизабет II frognews.bg

" Кралица Елизабет II беше скалата, върху която е издигната модерна Англия. Нашата страна се разрасна и процъфтя по време на нейното ръководство. Англия е великата страна, която е през днешния ден, с помощта на нея ", уточни английският министър председател Лиз Тръс.

 

" Днес скърбим за гибелта на един незабравим суверен. Това е дълбока, персонална загуба за кралското семейство и всички наши мисли са с тях в този миг. Нацията споделя тяхната тъга. Ние постоянно ще ценим живота на кралица Елизабет II в работа и лоялност към нашата нация и Британската общественост, нашият най-дълго управлявал и най-велик монарх... ", Кийр Стармър, водач на Леюбъристката партия на Обединеното кралство.

" Смъртта на Нейно Величество кралица Елизабет е надълбоко печален миг за Обединеното кралство, Британската общественост и света. Нейният живот беше изпълнен с изключителна отдаденост и работа. От името на народа на Шотландия, предавам най-дълбоките си съболезнования на краля и кралското семейство ", Никола Стърджън, първи министър на Шотландия.

 

" Като най-дълго живял и най-дълго управлявал държавен глава на Обединеното кралство, кралица Елизабет II беше необятно почитана в целия свят поради своята прелест, достолепие и отдаденост. Тя беше успокояващо наличие през десетилетията на радикални промени, в това число деколонизацията на Африка и Азия и еволюцията на Британската общественост ", Антониу Гутериш, общоприет секретар на Организация на обединените нации.

 

" Нейно Величество кралица Елизабет II ще бъде запомнена като непоколебима фигура на нашето време. Тя обезпечи вдъхновяващо водачество на своята нация и народ. Тя въплъщава достолепието и благоприличието в публичния живот. Боли от нейната гибел. Мислите ми са със фамилията й и народа на Обединеното кралство в този печален час ", Неренда Моди, министър председател на Индия.

 

" С натежали сърца научихме за гибелта на най-дълго управлявалия суверен на Канада, Нейно Величество кралица Елизабет II. Тя присъстваше непрекъснато в живота ни – и нейната работа към канадците вечно ще остане значима част от нашата страна история ", Джъстин Трюдо, министър председател на Канада.

 

" Нашите сърца и мисли са със фамилията на кралица Елизабет II и народът на Обединеното кралство ", Белият дом.

 

" Нашите мисли са с кралското семейство и всички тези, които скърбят за кралица Елизабет II в Обединеното кралство и по света. Веднъж наричана Елизабет Непреклонната, тя в никакъв случай не пропусна да ни покаже значимостта на трайните полезности в актуалния свят със своята работа и отдаденост ", Шарл Мишел, ръководител на Европейския съвет.

 

" Забележителното ръководство на кралица Елизабет II управлява основни събития от 20-ти и 21-ви век. Европейски Съюз отдава респект на нейния неповторим принос за построяването на мир и помиряване. Въпреки че загубата й ще бъде усетена по целия свят, нашите непосредствени мисли са със фамилията и хората й на Обединеното кралство ", Жозеп Борел, посланик №1 на Европейски Съюз.

 

" Кралица Елизабет II е жена, която оформи века. Тя беше очевидец и написа актуалната история ", Франк-Валтер Щайнмайер, президент на Германия.

 

" Тя беше източник на мощ и убеденост за своята страна в продължение на съвсем 100 години. Германия ще й остане постоянно признателна, че протегна ръка към нас за помиряване след терора на Втората международна война ", Аналена Бербок, външен министър на Германия.

 

" Кралица Елизабет беше значим състезател в международната история през последните седемдесет години. Тя представляваше Обединеното кралство и Британската общественост с баланс, мъдрост, почитание към институциите и демокрацията. Тя беше най-обичаният знак на своята страна и завоюва почитание, обвързаност и топли усеща на всички места.Тя обезпечи непоклатимост по време на рецесия и резервира полезността на традицията жива в едно общество в непрекъсната и дълбока еволюция ", Марио Драги, министър председател на Италия.

 

" Нейно Величество кралица Елизабет II въплъщава приемствеността и единството на английската нация в продължение на повече от 70 години. Помня я като другар на Франция, добросърдечна кралица, която е оставила дълготраен отпечатък върху своята страна и нейния век ", Еманюел Макрон, президент на Франция.

 

" Моите съболезнования към цялото кралско семейство, държавното управление и народа на Обединеното кралство и Британската общественост за гибелта на кралица Елизабет II - Фигура от международно значение, очевидец и създател на английската и европейската история ", Педро Санчез, министър председател на Испания.

 

" Дълбоко съм тъжен от гибелта на Нейно Величество кралицата Елизабет II. Изпращам сърдечни и откровени съболезнования на кралското семейство и на английския народ и на хората от Британската общественост ", Петр Фиала, министър председател на Чехия.

 

" Моите най-дълбоки съболезнования към Кралското семейство и целия английски народ за гибелта на Нейно Величество Кралицата. В продължение на десетилетия тя е олицетворение на всичко, което прави Англия в действителност Велика. Тя ще липсва и ще бъде запомнена в Полша и по целия свят ", Анджей Дуда, министър председател на Полша.

 

" С дълбока горест научихме за гибелта на Нейно Величество кралица Елизабет II. От името на народа на Украйна сервира откровени съболезнования на кралското семейство, цялото Обединено кралство и Британската общественост за тази непоправима загуба. Мислите и молитвите ни са с вас " , Володимир Зеленски, президент на Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР