Кралица Елизабет беше известна със своята любов към кучетата от

...
Кралица Елизабет беше известна със своята любов към кучетата от
Коментари Харесай

Елизабет II е имала повече от 30 кучета през живота си

Кралица Елизабет беше известна със своята обич към кучетата от порода корги. От 18-годишна тя не се разделя със своите коргита, които води на всички места със себе си. Все още не е ясно какво ще се случи с обичаните домашни любимци на кралицата. Според кралски биограф те може да отидат при нейните деца.

През годините кралица Елизабет II е имала повече от 30 коргита и доргита - смесена порода сред корги и дакел. Повечето от тях са потомци на Сюзън, първото корги, което бъдещият монарх получава като подарък за 18-ия си рожден ден. 

От този миг нататък тя не се разделя с кучетата си, които взима на всички места със себе си.

 
Коргитата бяха постоянно до нея, дружно с нейните придворни. Това е нейна запазена марка, която не е упражнение по имидж, а показва любовта ѝ към животните от ранна възраст. Особено към конете. И изключително към тези кучета. 
Робърт Лейси, кралски историк

Първата фотография с корги на Елизабет II е от далечната 1936 година, когато принцесата е едвам на 10 години. До нея е и сестра ѝ Маргарет. 

След гибелта си тя остави 4 кучета след себе си - 2 коргита, дорги и кокершпаньол. 

 
Едно от завладяващите неща, за които хората се чудят, е дали на погребението ще участва и корги.
Робърт Лейси, кралски историк

Все още не е ясно какво ще се случи с обичаните домашни любимци на кралицата. Според кралски биограф един от разновидностите е те да отидат при нейните деца.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР