Крал Чарлз Трети и неговите братя и сестра застанаха на

...
Крал Чарлз Трети и неговите братя и сестра застанаха на
Коментари Харесай

Всички деца на кралицата мълчаливо бранят ковчега й

Крал Чарлз Трети и неговите братя и сестра застанаха на безмълвно бдение към ковчега на майка си кралица Елизабет Втора в катедралата " Сейнт Джайлс " в Единбург, съобщи Асошиейтед прес, представена от dariknews.  

Чарлз, принцеса Анна, принц Андрю и принц Едуард сведоха глави, застанали към дъбовия ковчег. Те останаха там в продължение на към 10 минути дружно с четирима членове на Кралските стрелци с лък, които стояха на стража, въоръжени с лъкове, стрели и колчани. 

 Докато децата на кралицата стояха на обичайното бдение, върволица от жители се подреди, с цел да види ковчега на Елизабет Втора и да премине около него. Някои се покланяха, до момента в който минаваха около краля, а други прекосяваха със сведени глави.

По време на траурната работа преди този момент кралицата беше приета за " незаменима в нашия живот през последните 70 години ".

Военен гайдар свиреше, до момента в който ковчегът на Елизабет Втора, затрупан с кралското знаме, беше пренесен от двореца " Холирудхаус " до катедралата, съобщи Би Би Си. Крал Чарлз Трети, облечен във военна униформа, дружно със сестра си принцеса Ан и братята си принцовете Андрю и Едуард, вървяха след катафалката, покрита също и със знамето на Кралските стрелци с лък - знак на кралската церемониална армия в Шотландия. При полагането на ковчега в " Сейнт Джайлс " върху него беше положена златната корона на Шотландия, инкрустирана със скъпоценни камъни и сладководни перли от шотландските реки, означи Асошиейтед прес.

" Събрали сме се тук в Шотландия, с цел да изпратим нашия монарх, чийто живот в работа на страната и света честваме през днешния ден. Нейната обич към Шотландия беше фамозна ", сподели в словото си преподобния Калъм Маклойд.

Кралицата умря в замъка " Белморал ", което сложи Шотландия под светлините на прожекторите в целия свят през първите дни на десетдневния печал. Сцените на огромни тълпи от хора, пристигнали да изпратят ковчега по неговия път на юг илюстрираха дълбоката връзка сред кралицата и Шотландия, която оцеля даже на фона на сложните връзки сред консервативното държавно управление в Лондон и администрацията в Единбург, която е за самостоятелност от Англия.

В своята проповед по време на поклонението, главата на шотландската черква Иън Грийншийлдс означи, че " множеството от нас не могат да си напомнят време, когато тя не е била наша кралица ". " Отдадена на ролята, която пое през 1952 година след гибелта на обичания ѝ татко, тя беше незаменима в нашия живот повече от 70 години. Тя виждаше своята работа като дълг към другите и съумя да резервира тази посока до края на живота си ", сподели още Грийншийлдс.

Британското държавно управление разгласи, че страната ще резервира минута безмълвие тази неделя - вечерта преди погребението на кралицата. Това ще се случи в 20:00 ч. локално време, като се приканва за минута безмълвие, без значение къде се намира човек.

Преди да дойде в Шотландия, крал Чарлз Трети получи съболезнования в английския парламент, като съобщи пред депутатите, че неговата майка е била образец за " безвъзмезден дълг ". Стотици представители се събраха в постройката на Уестминстърския замък за тържествената работа, като новият монарх и кралицата консорт бяха посрещнати с високомерен тон.

Крал Чарлз Трети даде обещание пред Камарата на общините и Камарата на лордовете на Англия да продължи следваните от починалата му майка " скъпи правила на конституционно ръководство ", които са заложени в политическата система на страната.

" Днес заставам пред вас с чувство за тежестта на историята, която е към нас и която ни припомня за жизненоважните парламентарни обичаи, на които всички вие, членове на двете камари, сте се посветили с отдаденост за добруването на всички нас ", сподели още новият крал на Англия.

Траурната гала се състоя в Уестминстърския замък, само че отвън залата на Камарата на общините. Това предписание датира още от 17-ти век, когато крал Чарлз Първи е направил опит за задържане на английски депутати, а спорът сред короната и Народното събрание води до революция и обезглавяването на монарха през 1649 година

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР