Крал Чарлз III пристигна в Кения за първото си държавно

...
Крал Чарлз III пристигна в Кения за първото си държавно
Коментари Харесай

Крал Чарлз III е в Кения за държавно посещение, първото му посещение в държава от Британската общност като крал

Крал Чарлз III дойде в Кения за първото си държавно посещаване в Британската общественост страна като крал, наблягайки уговорката си към организация, която е централна за световната мощност и авторитет на Англия след Втората международна война

От EVELYNE MUSAMBI Associated Press, 31 октомври 2023 година, 1:44 ч. Обединеното кралство тази година. Двете страни се радват на близки връзки от оповестяването на независимостта си, макар продължителната битка против колониалното ръководство, от време на време известна като въстанието на Мау Мау, в което починаха хиляди кенийци.

Колониалните управляващи прибягнаха до изтезания и задържане без правосъден развой, до момента в който се опитваха да потушат въстанието, а хиляди кенийци споделиха, че са били бити и полово насилвани от сътрудници на администрация.

Върховната английска комисия сподели, че Чарлз ще „ се срещне с ветерани и ще даде благословията си на напъните на Комисията за военните гробове на Британската общественост да обезпечи кенийци и африканци, които поддържат английските старания в международните войни са вярно маркирани. ”

Във вторник сутринта трафикът беше малко муден по основните пътища към централния бизнес регион. Губернаторът, отговарящ за столицата на Кения Найроби, Джонсън Сакая, сподели на жителите в понеделник да чакат „ леки “ разстройства в трафика, до момента в който кралят е в града.

Чарлз също по този начин възнамерява да посети Националния парк Найроби и да се срещне с екологичния деятел Уанджира Матай, щерка на починалия нобелов лауреат Уангари Маатаи, до момента в който той акцентира своя ангажимент за запазване на околната среда.

Кралското семейство на Обединеното кралство има дълги връзки с Африка. През 1947 година бъдещата кралица се закле доживотна работа на Англия и Британската общественост по време на тирада от Южна Африка на 21-ия си рожден ден. Пет години по-късно Елизабет и починалият й брачен партньор принц Филип посещават националния парк Абърдеър в Кения, когато научават, че татко й е умрял и тя е станала кралица.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР