Крал Чарлз III изпълни предсмъртното желание на майка си, кралица

...
Крал Чарлз III изпълни предсмъртното желание на майка си, кралица
Коментари Харесай

Чарлз изпълни предсмъртното желание на Елизабет II, ето какво се случи

Крал Чарлз III извърши предсмъртното предпочитание на майка си, кралица Елизабет II и татко си, принц Филип, през днешния ден. Изобрът на датата напълно не е инцидентен, а денят е повече от специфичен за кралската фамилия. 

На 10-и март, през 1964 година, се ражда най-младият наследник на Нейно Величество - принц Едуард и тази година, точно на 59-ия си рожден ден, беше почетен с купата " Херцог на Единбург ". Тя ще съпътства името му доживот, а неговият наследник Джеймс ще бъде граф на Уесекс. 

Новината беше обявена от Бъкингамския замък в края на една натоварена за кралското семейство седмица, в която беше доказано, че децата на принц Хари и Меган Маркъл - Арчи и Лилибет, ще носят купите " принц " и " принцеса ". 
                             

" Негово Величество кралят има удоволствието да даде херцогство Единбург на принц Едуард, граф на Уесекс и Форфар, по случай 59-ия му рожден ден ", написа в иофициалното изказване. 

Припомняме ви, че предходният собственик на купата беше принц Филип, който си отиде от този свят на 9-и април 2021-ва, а кралица Елизабет го последва малко повече от година по-късно. Приживе и двамата са споделили волята си на Чарлз един ден тъкмо Едуард да наследи херцогството на Единбург. 
                             

Принц Филип беше херцог на Единбург от далечната 1947 година, когато подписа брак с Нейно Величество.

 

След като тази заран получиха купите си, принц Едуард и брачната половинка му Софи ще изпълнят първия си формален в идващите часове. Те ще посетят банкет в Единбург за отбелязване на една година от войната в Украйна. 
                             

Титлата " херцог на Единбург " беше обещана на Едуард преди повече от 20 години след сватбата му със Софи Рис-Джоунс през лятото на 1999 година, когато Елизабет го прогласи за гарф на Уесекс. 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР