Крал Чарлз беше официално коронясан в Уестминстърското абатство в събота,

...
Крал Чарлз беше официално коронясан в Уестминстърското абатство в събота,
Коментари Харесай

5 култови момента от коронацията на крал Чарлз, които може би сте пропуснали

Крал Чарлз беше публично коронясан в Уестминстърското абатство в събота, като фенове от целия свят се включиха в един миг, който се приготвяше от съвсем 70 години.

В деня на коронацията имаше от всичко по малко: поява на комплицирани американски поп звезди, фигури в сянка, които се разхождат из Уестминстърското абатство, ефектни покривала, няколко разбираеми прозявки и поредност от неловки моменти.

Сега ще ви покажем тези моменти, които е допустимо да сте пропуснали.
 

1. Близо 60 протестиращи бяха задържани по време на коронацията

 митинг

Антимонархическата група " Република " предложения обществеността да стачкува на площад " Трафалгар " в събота, където стачкуващите носеха присъщото за тях жълто и повтаряха главното си обръщение - посредством плакати и викания - че „ Чарлз не е моят крал “. Но до момента в който основният изпълнителен шеф на " Република " Греъм Смит и екипът му " се подготвяха за кротичък и легален митинг ", той и членовете на групата му бяха авансово задържани, а плакатите им бяха иззети часове преди началото на коронацията.

Смит беше освободен към 16 часа по-късно и съобщи в изказване, че арестите са били " директна офанзива против нашата народна власт " и че " правото на кротичък митинг в Обединеното кралство към този момент не съществува ". Той укори столичната полиция за арестуването на протестиращите и се зарече, че Републиката " няма да бъде възпряна от по-нататъшни митинги ".

" Доколкото е допустимо, ще продължим да протестираме, където и да отиде Чарлз, където и да отиде Уилям ", съобщи Смит. " Ще продължим да протестираме с едно просто обръщение: Чарлз не е нашият крал, време е да премахнем монархията. "
 

2. Клетвата на публиката за честност към Чарлз беше отстранена преди церемонията

 Чарлз

Миналата седмица стана ясно, че архиепископът на Кентърбъри, индивидът, който дава отговор за провеждането на церемонията по коронацията на краля, ще предложения представителите на обществеността да се закълнат във честност на монарха по време на службата.

По време на церемонията се очакваше архиепископът да каже: " Призовавам всички хора с благосклонност... да отдадат респект със сърце и глас на своя безспорен крал, бранител на всички ".

Така нареченото " Почит на народа " изискваше от представителите на обществеността да кажат: " Почит на народа ": " Заклевам се, че ще оказвам същинска честност на Ваше Величество, както и на Вашите наследници и приемници съгласно закона. Така че да ми помогне Бог. "

Но откакто известията за новата клетва провокираха вълна от отзив и митинги, почитта беше анулирана преди провеждането на церемонията. Вместо това архиепископът съобщи по време на церемонията, че " тези, които желаят да предложат своята поддръжка ", могат " да го създадат с миг на персонален размисъл, като се причислят към произнасянето на " Бог да пази крал Чарлз " в края или, за тези, които имат думите пред себе си, да ги прочетат напълно ". 

 

3. Кейти Пери в действителност беше на коронацията и малко се изгуби

— Tudo Katy (@tudokatysite)
 

Не се заблуждавайте: в случай че ви се е сторило, че сте видели някой, който неясно наподобява на Кейти Пери на коронацията на крал Чарлз, това в действителност е била тъкмо тя - съдийката от " American Idol ".

Певицата беше облечена в камуфлажна визия от главата до петите на Вивиан Уестууд, допълнена с подобаващ люляков фасхатор, люлякови ръкавици и спиращ дъха чокър.

 Кейти Пери

Макар че тоалетът ѝ провокира удивление, тя също по този начин влезе в заглавията на вестниците, откакто се появи видео, на което Пери наподобява малко изгубена, пробвайки се да откри мястото си в Уестминстърското абатство.
 

4. Принц Уилям се закле във честност на татко си по време на церемонията " Почит на кралската кръв "

 Уилям

По време на службата в Уестминстърското абатство в събота принц Уилям, престолонаследникът, даде обещание преданост на татко си в частта от церемонията, наречена успешно " Почит на кралската кръв ".

Принцът коленичи пред монарха и сподели: " Аз, Уилям, принц на Уелс, се кълна във честност към теб и религия и истина ще нося към теб като твой сеньор на живот и здраве. Бог да ми помогне. "

След това Уилям се изправи, докосна короната на татко си и след това целуна татко си по бузата. Чарлз отговори на прочувствената замяна с думите: " Благодаря ти, Уилям ".
 

5. Коронационната рокля на кралица Камила отдаде респект на членовете на фамилията ѝ - и на двете ѝ кучета

 Камила

Голямо внимание се обръща на дамите членове на английското кралско семейство, защото методът, по който се обличат и украсяват, постоянно носи доста по-дълбок смисъл.

Кралица Камила улесни определянето на това кой значи най-вече за нея в специфичния ѝ ден, защото го изписа на видно място върху роклята си за коронация.

Бялата рокля на Камила включваше изображения на две кучета, бродирани в златно, които наподобява бяха обичаните домашни любимци на кралицата - Блубел и Бет.

В допълнение към изображенията на нейните избавителни кучета, роклята видимо включваше и имената на членовете на фамилията ѝ, както означи кралската коментаторка Виктория Хауърд.

Видимите имена включват двете деца на Камила - Том Паркър Боулс и Лаура Лопес. Том има две деца (Лола, на 15 година, и Фреди, на 13 г.), чиито имена също бяха бродирани на роклята.

Лаура има три деца (Елиза, 15 година, и близнаците Луис и Гас, 13 г.), въпреки че на фотографията по-долу е изобразено единствено името на Гас. И тримата внуци на Камила имаха значима роля по време на нейната коронация, защото бяха нейни почетни страници на церемонията в Уестминстърското абатство.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР