Кракът на онкоболна жена бе спасен от ампутация в УМБАЛ

...
Кракът на онкоболна жена бе спасен от ампутация в УМБАЛ
Коментари Харесай

Спасиха от ампутация крака на болна от рак жена

Кракът на онкоболна жена бе избавен от ампутация в УМБАЛ „ Свети Георги” в Пловдив. Това стана допустимо посредством самостоятелна колянна туморна ендопротеза. Интервенцията се прави за първи път в Пловдив, описа началникът на Клиниката по ортопедия и травматология в първата университетска болница проф. доктор Владимир Ставрев, оповестява БЛИЦ.

Пациентката е с потвърден белодробен карцином, който е обхванал дясната гръдна половина и не предстои на интервенция. Вследствие на това онкологично заболяване дамата е получила метастази в долната част на дясното бедро. В здравната процедура от близкото минало нормално се е пристъпвало към ампутация на засегнатия крак, напомни проф. Ставрев. С новия способ – слагане на самостоятелна колянна туморна ендопротеза, се резервира засегнатият от метастазите крайник.

Операцията е осъществена от проф. доктор Владимир Ставрев и особено поканения за този медицински случай проф. доктор Любен Стоков, който има над 35 години непрекъсната процедура в региона на общата ортопедия и травматология и хирургия на огромните стави, на гръбначен дирек, на предната гръдна стена, на вродените аномалии и контузии на опорно-двигателния уред при деца и възрастни, онкоортопедия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР