Кракът ми повече няма да припари в НАП, е заявила

...
Кракът ми повече няма да припари в НАП, е заявила
Коментари Харесай

Данъчната шефка на Пловдив напусна сама, после и съдът я отстрани

" Кракът ми повече няма да припари в Национална агенция за приходите ", е декларирала Ренета Иванова, шеф отдел " Събиране на заплащания и отговорности " към Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите Пловдив, сподели нейната адвокатка Ташкена Колчева в съда.
Въпреки че рано тази заран Иванова е подала молба за овакантяване, съдът прегледа делото за отстраняването й от служба и излезе с позитивно решение. Взе се поради фактът, че макар доброволният отвод от длъжността, по закон един месец следва да тече период на предупреждение и - най-малко теоретично - Иванова към момента би могла да повлияе на следствието.
Ренета Иванова не отхвърли виновността си. В съда тя се обърка до там, че на въпрос какво желае, отговори - да я освободят от служба. Така или другояче съдът взе това решение.
Схемата
Ренета Иванова е упрекната в искане и приемане на рушвет по сигнал на шефката на компания " Лейди Ди 18 " ЕООД Десислава Накова.
След инспекция на компанията, която се занимава с търговия, са открити редица нередности, които водят към сериозна санкция. Тогава Ренета Иванова е поискала от Накова сумата от 4 000 лева, с цел да повлияе на основните инспектори Дарина Иванова и Георги Генчев да понижат санкцията. Уговорили си среща, на която Иванова получила от Накова 2 000 лева, само че рекетираната шефка към този момент била подала сигнал и срещата е записана.
Защитата й стачкува дейностите на прокуратурата, която в детайли изясни на умишлен брифинг преди дни данни от следствието, преди то да е завършило.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР