Кражбите по домовете в наши дни за съжаление не са

...
Кражбите по домовете в наши дни за съжаление не са
Коментари Харесай

Как крадците избират кой дом да оберат?

Кражбите по домовете в наши дни за жалост не са необикновени. Крадците от време на време обират домовете на елементарни хора, изнасят оттова всички скъпи неща, чупят, разрушават и прекатурват целия дом с краката нагоре.

Всъщност крадците са един от най-коварните типове нарушители, защото те дълго време следят жилището на жертвата и създават специфични тактики.

Разследващи споделиха кои три неща вкъщи, които са видни за всички, са притегателна мощ за крадците. Това включва и предмети, които не напущат дома, само че могат да бъдат видени извън, написа jenata.blitz.bg.

Ето кои са трите неща, които подтикват крадците да ни оберат:

Завеси и полилей

Може би в никакъв случай не обръщате внимание на завесите и полилеите на хората, живеещи на долните етажи, само че крадците имат око за такива неща. Те знаят, че скъпите интериорни пердета и полилей могат да си разрешат единствено хора с пари.

През деня можете безпроблемно да видите скъпите завесите, а вечер са видни полилеите, които костват куп пари.

Не единствено тези, които живеят на долните етажи, би трябвало да се тормозят от това. За да следят жилищата и по високите етажи, крадците могат да се промъкнат в прилежащите здания и да следят жителите и „ на високо “.

Климатик

В наши дни климатикът не е симптом на благосъстояние, само че наличието му може да намекне на апаш, че в жилището живеят хора, които могат да си разрешат такава екстра. Престъпник може да се реши на обир, в случай че види, че в жилището има няколко климатика в разнообразни стаи. Човек със междинни приходи и над междинните няма да хаби пари за такива неща, само че подобен, който има повече в банковата сметка би си го разрешил.

Входна врата

Има няколко типа входни порти, а крадците не избират тази, която е най-лесна за разтрошаване. Ако човек има остаряла дървена врата на дома си, най-вероятно няма какво скъпо да се вземе от там, тъй че той не си прави труда. Ако вратата е направена от скъпоструващо желязо и е с доста и комплицирани брави, тогава крадците ще схванат, че в жилището има много скъпи движимости и пари, които си заслужава да бъдат защитавани от притежателите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР