Кражбите по домовете стават най-често между 8 и 11 ч

...
Кражбите по домовете стават най-често между 8 и 11 ч
Коментари Харесай

Жилищните обирджии все по-нагли - удрят най-често между 8 и 11 ч. сутрин

Кражбите по домовете стават най-често сред 8 и 11 ч сутринта, когато множеството хора са на работа. Това сочат наблюденията на оперативните проверяващи на битовата престъпност, показа Марио Киричков, действен служащ в бранш " Кражби " към Столична дирекция на вътрешните работи в предаването " Тази стурин " по bTV.

Крадците проникват най-често в жилищата с щурм, с  професионално направени шперцове или пък особено пригодени принадлежности, с които за секунди чупят патронника на бравата. По-рядко избират да разбият вратата или ключалката, а забравени отворени порти и прозорци единствено ги улесняват, добави експертът.

Обирите на жилища са добре подготвяни, всеки набелязан дом се следи най-малко четири дни преди да бъде нападнат, показа още Марио Киричков. Извръшители най-често са лица от профилиран престъпен контингент. " Често получават информация от някой непосредствен, от обкръжението на обекта, който е набелязан за кражба. Другият вид е на инцидентен принцип - взимат, каквото намерят ", уточни още той. В взаимозависимост от информацията, която са получили лицата от престъпния контингент, че се държат огромни суми пари или полезности, те се самоорганизират и възнамеряват авансово каква ключалка би трябвало да се отключи, дали има огнеупорна каса в жилището и по какъв начин тя да бъде отключена. Крадците първо протягат ръка към пари и полезности. Следва битовата техника - тв приемници, таблите, фотоапарати, аудиотехника, сочи полицейската статистика.

До момента кражбите в столицата през лятото на 2019 г.са  с 58 по-малко спрямо предходната година. В същото време, броят на арестуваните за домашни кражби е по-голям. Тези числа могат да се трансформират, тъй като до края на август остават още 2 седмици, разяснява още експертът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР