Кражбите на ток през 2022 г. са повече от потреблението

...
Кражбите на ток през 2022 г. са повече от потреблението
Коментари Харесай

Къде у нас се краде най-много ток?

Кражбите на ток през 2022 година са повече от потреблението на град като Перник за два месеца, оповестиха от „ Електрохолд “. От януари до 20 декември дотаксуваната електрическа енергия е в размер на над 22 млн. киловатчаса.

Общо 86 % от противозаконното ползване се прави от семейства, а 14 на 100 – от икономически клиенти, написа Българска телеграфна агенция. Въпреки това количеството на открадната електрическа енергия на двете групи е съвсем равно поради по-голямата консумация на бизнеса.

Един от последните огромни случаи на нерегламентирано потребление е от 13 декември 2022 година Екипи на компанията са разкрили операция на електромер на хотел наоколо до Рилския манастир. Проверката е била осъществена взаимно със чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Друг неотдавнашен случай на нерегламентирана приложимост е в сервиз на огромна верига за бяла техника в София. В постройката е намерено огромно перално помещение, което се е захранвало от незаконно построен трафопост в подземните етажи. Дотаксуваната електрическа енергия е 1,4 млн. киловатчаса.

Анализите на ЕРМ Запад демонстрират, че най-голямо нелегално ползване е записано в заведения за хранене и заведения за хранене (75 случая), супермаркети (70), бизнес офиси (32), хотели и къщи за посетители (29), автокъщи и автосервизи (19). Общо за 2022 година сдружението е открило обири от 445 икономически обекти, измежду които складови, логистични и индустриални бази и преработвателни предприятия.

През последните години набира известност нерегламентираното потребление на електрическа сила за развъждане на растения с марихуана и рандеман на криптовалути. Тези действия са високо енергоемки и сдружението търпи големи загуби.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР