Кражбата на моторни превозни средства е престъпление, което винаги е

...
Кражбата на моторни превозни средства е престъпление, което винаги е
Коментари Харесай

Руснак откраднал три автомобила Lada, и трите се счупили

Кражбата на моторни транспортни средства е закононарушение, което постоянно е било на особена респект измежду престъпния контингент. Проблемът е, че в огромен % от случаите тези обири се правят от хора, които получават доста малко пари за откраднатия автомобил, до момента в който притежателят му понася тежкото задължение на кражбата, изключително в случай че автомобилът бъде открит потрошен или разфасован. Оказва се, че руснаците са патриотично настроени и на тематика кражба на коли, което го потвърждава 22-годишен пишман автоджамбаз.

Въпросният нарушител откраднал не един, а цели три автомобила Lada, като всеки той се чупел при опита му да избяга от мястото на престъплението. В последна сметка шансът му изневерил и на третия път бил хванат от органите на реда. Случките се разиграли сред 11 и 15 септември, когато той откраднал две Lada 2106 и една Lada 1500. И в трите случая чупел ключалките и подавал контакт с кабелите, само че опитите му се оказвали сполучливи за доста малко време. Той към този момент е изправен пред съда, на който е добър познайник с голям брой жилищни обири.

Въпросните коли ние познаваме доста добре. Lada 1500, позната като VAZ-2103 в Русия, бе взаимно инициативи сред Fiat и VAZ. Това е съветският аналог на Fiat 124 Special.

Lada 2106 е друго създание на VAZ, останало в произвеждане цели 30 години. Това е доразвита версия на Lada 1500, като акцентът е подложен върху комфорта.

Въпросът, който ни интересува, е следният: по какъв начин щеше този апаш да избяга от служителите на реда, в случай че го бяха подгонили? Жокер: ускорението до 100 км/ч на тези коли е над 16 секунди, когато са били нови.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР