Кражбата на електроенергия в Гърция струва на потребителите повече от

...
Кражбата на електроенергия в Гърция струва на потребителите повече от
Коментари Харесай

Кражбите на ток в Гърция са за 260 млн. евро годишно

Кражбата на електрическа енергия в Гърция коства на потребителите повече от 260 млн. евро годишно и продължава да нараства, гласи отчет на гръцката организация за електроразпределение DEDDIE.
Според отчета кражбите на електрическа енергия са нарастнали от 0,2% от разпределяната електрическа енергия през 2003-2004 година, до 1,1% през 2011-2012 година и до 4,2% през 2016 година, като четирикратно се усилиха за 5 години, оповестява вестник Kathimerini.
Въвеждането на по-строг надзор оказва помощ леко да се понижи кражбата на електрическа енергия през 2017 година (3%), само че тя още веднъж набъбва до 4.1% през 2018 година
Това съставлява електрическа сила на стойност 260 млн. евро, показват специалистите, представени от БГНЕС.
Инвестициите в мрежата спадат до 148 млн. евро през 2019 година, намалявайки със 75% по отношение на 2009 година (550 млн.), до момента в който материалните ресурси паднаха до сериозни равнища.
Докладът, представящ актуалното положение на оператора, сподели картина на раздробяване заради липса на вложения, материали и поддръжка, което може да се трансформира в опасност за сигурността на електроснабдяването в страната.
Гръцкото държавно управление разгласи, че ще продаде дял от 49% в DEDDIE, със мощни права на малцинствата за вложителя. Понастоящем компанията е напълно благосъстоятелност на държавно следено енергийно дружество PPC.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР