Кражба на ток е причината години наред десетки семейства от

...
Кражба на ток е причината години наред десетки семейства от
Коментари Харесай

Заради кражба на ток абонати от Долни Чифлик посрещат Нова година на тъмно

Кражба на ток е повода години наред десетки фамилии от Долни Чифлик да посрещат нова година на мрачно, обявиха от електроразпределителното сдружение Енерго про. За казуса ви разказахме в новините на БНТ2. Потърпевши клиенти потърсиха съдействието ни, откакто от компанията им обещавали да решат казуса, само че без резултат.

Според хората, които от 8 години посрещат Нова година на мрачно, повода за неволите им е лимитираният потенциал на трафопоста. От електроразпределителната компания обаче обявиха, че оборудването изцяло дава отговор на потребностите на клиентите даже при върхово натоварване. Преди 8 години трансформаторната машина била сменена с нова по-мощна. Проблем обаче били кражбите на ток. От сдружението настояват, че от 335 клиенти, присъединени към въпросния трафопост, 65 регистрират нулево ползване, а токът към други 20 е пресечен поради неплатени сметки.

При инспекции в интервала сред 3 - 10 януари чиновници на компанията са съставили 21 протокола за обири на ток. За 7 от противозаконните консуматори това е следващо нарушаване. За да ограничи незаконното включване към мрежата, тази година Електроразпределителната компания планува замяна на оголените проводници с усукани. Ще бъдат заменени и разрушените електромерни табла.

Дано тези ограничения решат казуса на пострадалите клиенти от Долни Чифлик, които постоянно си заплащат сметките за ток.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР