Кражба на капачки е била извършена в сряда в столичния

...
Кражба на капачки е била извършена в сряда в столичния
Коментари Харесай

Най-наглата и тъпа кражба за всички времена бе извършена в София ВИДЕО

Кражба на капачки е била осъществена в сряда в столичния квартал „ Разсадника”. Кражба, която би останала незабелязана, в случай че не ставаше въпрос за тези капачки, които множеството от нас събират, а със събраните количества се закупуват нови кувьози, осведоми Нова тв.

До този миг акцията „ Капачки за бъдеще” е помогнала на 36 лечебни заведения. От началото на благотворителната самодейност, която стартира преди две години и половина, са събрани над 400 тона капачки. Може би поради това някои хора си мислят, че тези капачки са скъпи.

На разнообразни места в страната и в София има специфични места – „ сърца” и пунктове за банкет на капачките, съобщи уредникът на акцията Лазар Радков.

Той уточни, че всеки искащ да помогне, може да остави там капачките – разнообразни количества събрани в кашони и даже туби.

„ Получихме сигнал от човек, който е забелязал крадеца да си потегля с няколко такива туби. Стигнало се е даже до пререкания с крадеца”, споделя Радков.

По думите му някои хора, виждайки събраните капачки, си мислят, че те са скъпи и ги носят в пунктове за изкупуване на вторични първични материали. „ Това не е така”, безапелационен е той.

„ Реалният резултат от акцията в действителност е, че се събират капачки от хора от цялата страна и по този начин се набират средства. Отделно рециклаторите на пластмаса дават по-добри цени, когато количествата са по-големи и вършим огромни акции два пъти в годината ”, добави Радков.

Подобна акция следва в този момент – през уикенда в провинцията, а по-късно и в София.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР