Крахът на Застрахователната компания Олимпик АД може да създаде огромен

...
Крахът на Застрахователната компания Олимпик АД може да създаде огромен
Коментари Харесай

Мегапроблем: Застрахователите нямат стикери за изгорелите с Гражданска в Олимпик

Крахът на Застрахователната компания " Олимпик " АД може да сътвори голям проблем за хората, сключили контракт с това сдружение. Около 200 000 българи, които имат полици за Гражданска отговорност с българския клон на кипърската компания.

От петък всички те остават без наложителната застраховка Гражданска отговорност и ще би трябвало да сключат контракт с различен осигурител, с цел да продължат да карат колите си.

По-големият проблем с изключение на заплащането на нова лавица е, че сега печатницата за стикери е в отпуск, а останалите застрахователи у нас нямат 200 000 лепенки в наличност, разкри пред OFFNews източник от сектора. 

Според него фирмите държат в наличност относително дребни количества стикери, които са изчислени за преподновяване на полиците на своите клиенти, само че никой не е правил сметки за 200 000 нови клиенти.

Огромен проблем за клиентите на " Олимпик " АД ще е и по какъв начин и дали въобще те ще си получат парите за компенсации и полици. От в този момент обаче е ясно, че даже и да вземат нещо, това няма да стане бързо и елементарно, а ще зависи от това какво ще остане след процедурата по разпродажба на застрахователя. 

Официалното известие на сдружението за преустановяване на застрахователните полици гласи:

" В сходство с наредбите на член 320, алинея 1 от Закона за застраховането и презастраховането в Република Кипър, на 10.8.2018 година господин Павлос Накузи от Mazars Limited е назначен като краткотраен ликвидатор на Застрахователна Компания Олимпик АД. Съгласно член 323 от Закона, всички застрахователни полици издадени от Дружеството се приключват по едно и също време с публикуването на назначението на Временния ликвидатор в Държавен вестник на Република Кипър. Тази обява ще се извърши в петък 17/8/2018 година "

От " Олимпик " прецизират, че " всички притежатели на такива полици би трябвало да подхващат незабавни дейности, с цел да обезпечат навреме различно застрахователно покритие ".

Клиенти на компанията от месеци чакат изплащането на вреди по разнообразни типове застрахователни контракти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР