Крахът на върховенството на закона в България ще бъде обсъден

...
Крахът на върховенството на закона в България ще бъде обсъден
Коментари Харесай

Елена Йончева: Крахът на правовия ред у нас стигна до европарламента

Крахът на върховенството на закона в България ще бъде разискван в Европейския парламент. Вкарването на тази точка е огромен пробив, само че рецесията с корупцията и свободата на медиите няма да бъде преодоляна внезапно.

Това разяснява пред БНР евродепутатът на европейсксите социалисти и демократи/БСП Елена Йончева. Дискусията за спазването на правовия ред у нас ще бъде извършена през септември в  Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Екологичен потенциал, в която Йончева членува, като съгласно нея включването на тази точка в дневния ред е доказателство, че Европа продължава да следи България и Механизмът за съдействие и инспекция действително не е изнемощял. Както " Сега " писа, чака се наесен механизмът да бъде сменен от нов водоравен способ за наблюдаване, който ще се ползва по отношение на вчики страни-членки на Европейски Съюз. 

" Кризата с корупцията и със свободата на словото обаче няма да бъде преодоляна внезапно, с рухването от власт на правителсвото на Бойко Борисов. Битката ще стартира занапред, без значение кой пристигна на власт, и ще изисква непрекъснати старания и в София, и в Брюксел, разяснява още Йончева.

Според нея сериозните проблеми с върховенството на закона у нас основават имиджови проблеми на Европейската национална партия, в която членува ГЕРБ. " ЕНП не може да си разреши дълго да си затваря очите пред протичащото се в България, тъй като това я дискредитира ", смята Йончева. Тя посочи, че предлагането за полемика по тематика господство на закона не е подкрепено от ЕНП. Спазването на върховенството на закона в България да бъде обвързано с многогодишната финансова рамка, са настотяли европедупати в писмо до ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР