Крахът на върховенството на закона в България ще бъде обсъден

...
Крахът на върховенството на закона в България ще бъде обсъден
Коментари Харесай

Елена Йончева: Комисията по граждански свободи в ЕП ще обсъди ситуацията в България през септември

" Крахът на върховенството на закона в България ще бъде разискван в Европейския парламент . Това е огромен пробив ". Новината заяви пред БНР евродепутатът от Европейските социалисти и демократи/БСП Елена Йончева.
Дискусията ще се организира в Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Екологичен потенциал, на която Йончева е член. Обсъждането ще е при започване на септември , макар съпротивата на ЕНП и ГЕРБ, акцентира тя.
" Това не е регулярна полемика. ЕНП нямам информация да е подкрепила нито внасянето на такава точка, нито провеждането на такава полемика ", изясни евродепутатът и добави, че е получила увещание от комисар Вера Йоурова, че България продължава да бъде следена от Европейска комисия за съблюдаване на върховенството на закона.
" Фактът, че тази точка влезе в дневния ред и ще бъде обсъждана, потвърждава, че Механизмът за съдействие и инспекция не е изнемощял и ние продължаваме да бъдем следени ", безапелационна е Йончева.
Според нея рецесията с корупцията и със свободата на медиите няма да бъде преодоляна внезапно, откакто си отиде държавното управление на Бойко Борисов, а борбата занапред стартира , без значение кои сили дойдат на власт.
" Това ще изисква едни непрекъснати старания и в София, и в Брюксел ", безапелационна е Йончева.
Тя заяви и че евродепутати са подписали и изпратили писмо до ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, в което упорстват да бъде обвързано върховенството на закона в България с многогодишната финансова рамка.
" ЕНП не може дълго да си затваря очите пред протичащото се в България и пред неналичието на върховенството на закова в България, тъй като самото ЕНП се дискредитира ", разяснява още Елена Йончева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР