„Кръговата икономика е реалност, към която трябва бързо да се

...
„Кръговата икономика е реалност, към която трябва бързо да се
Коментари Харесай

Министър Павлова откри дебата за кръговата икономика

„ Кръговата стопанска система е действителност, към която би трябвало бързо да се приспособяваме. Българското председателство не инцидентно избра точно този метод и за лидерската среща на 16 май, с цел да покажем, че е значимо в каква околна среда живеем “.

Това сподели министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила при откриването на първия у нас конгрес „ Кръгова стопанска система и чисти технологии “, оповестиха от пресцентъра на ведомоството. Събитието е едно от формалните съпътстващи Срещата на върха от 17 май в София. Конференцията, проведена от „ Клийнтех България “, се организира в НДК през днешния ден под патронажа на Министерство на околната среда и водите.

Министърът за Българското председателство напомни, че европейските водачи на 28-те страни членки на Европейски Съюз седнаха за полемика и публична вечеря в София към новаторска и рециклируема маса, която не оставя боклуци и от която всяка част има и други приложения. „ Към този затворен цикъл би трябвало да стремим, в случай че желаеме да се съпоставяме с водещите стопански системи, когато приказваме за цифрова Европа, за нововъведения и интелигентни технолигии, подкрепени от бизнеса и намиращи практическо измерение в бита ни “, сподели още министър Павлова.

„ За просперитета на нашите жители е значимо в каква околна среда живеем и тематики като днешната ни демонстрират къде би трябвало да бъдем на следващия ден “, добави тя. Искаме да имаме единна, конкурентна и съвременна Европа, желаеме да получим противоположната връзка от бизнеса и стопанската система защо би трябвало да създадем ние политиците и институциите за това да затворим цикъла сред нас и да създадем условия той да проработи и на процедура, обърна се министърът към участниците във форума.

През днешния ден участниците в събитието показват своите хрумвания и сполучливи практики по време на редица профилирани панели и интерактивни полемики. Те разискват и съответни планове и благоприятни условия за финансиране на новаторски артикули и услуги, както и стратегически ограничения за понижаване на отпадъците, замърсяването на въздуха и околната среда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР