Кръгла маса на тема Винен туризъм – състояние и перспективи

...
Кръгла маса на тема Винен туризъм – състояние и перспективи
Коментари Харесай

Свищовски студенти представиха идеи за винен туризъм



Кръгла маса на тематика „ Винен туризъм – положение и вероятности за развиване ” се организира в Стопанската академия в Свищов. Форумът бе час от план с началник доцент доктор Пенка Горанова, финансиран по линия на ИНИ. При разкриване на кръглата маса доцент Горанова – учител към катедра „ Маркетинг ” разясни, че плана е ориентиран към изследване ролята на винения туризъм за стабилно развиване на регионите (Дунавски и Тракийски) за произвеждане на районно вино в България.

Със свои презентации по тематиката, в кръглата маса участваха студенти от специалностите „ Маркетинг ” и „ Икономика на туризма ”. Интердисциплинарното жури, което оценяваше разработките, бе управлявано от проф. доктор Никола Янков от катедра „ Маркетинг ”. В състава на журито бяха преподаватели и от катедрите „ Икономика и ръководство на туризма ”, „ Статистика ” и „ Стратегическо обмисляне ”. Сред критериите за оценка на презентациите, с изключение на образното показване и презентационните умения, бе и съществуването на конкретика или оферти по обсъждания проблем. В образуваните общо 8 екипа участваха студенти от 2, 3 и 4 курс на компетентност „ Маркетинг ”, от 2 и 4 курс „ Икономика на туризма ”.

В своите разработки студентите дефинираха какво е винен туризъм, разясниха българския опит в тази сфера, на какъв стадий е развиването му в Европа и възходящия интерес към него. В студентските презентации бяха включени и оферти по какъв начин да се развива и популяризира винения туризъм в България, тъй че да притегля от ден на ден туристи от страната и чужбина. На първо място се класира екипът на Лилия Петкова и Вероника Асенова, която следва „ Икономика на туризма ”. Затруднени в избора си, членовете на журито присъдиха две втори награди за екипи от компетентност „ Маркетинг ” – третокурсниците Памела Христова и Цветан Цаков, и четвъртокурсниците Сийка Жекова, Теодора Цвяткова, Мерт Дурхан, Иван Драгомиров. Всички участници получиха документи, а за студентите от класираните на 1 и 2 място тимове бяха обезпечени и материални награди.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР