Kraft Heinz ще смени главния си изпълнителен директор Бернардо Хийс

...
Kraft Heinz ще смени главния си изпълнителен директор Бернардо Хийс
Коментари Харесай

Kraft Heinz сменя главния си изпълнителен директор след отписването на 15 млрд. долара

Kraft Heinz ще смени основния си изпълнителен шеф Бернардо Хийс след предизвестие за спад в облагата, което раздруса световната промишленост за потребителски артикули. В началото на юли Хийс ще бъде сменен от Мигел Патрисио, който е работил в продължение на две десетилетия в пивоварния колос Anheuser-Busch InBev. Патрисио е подсилен от създателите на основаната в Ню Йорк капиталова група 3G Capital, контролираща Kraft Heinz, оповестява Financial Times.

Хийс си потегля в сериозен миг за Kraft Heinz, която се бори да усили продажбите в постепенно растящата хранителна промишленост и е изправена пред въпроси от страна на вложителите по отношение на бизнес модела, основан от втория по величина акционер 3G Capital.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Хийс също по този начин се причислява към групата на мениджърите, които напущат хранителния бранш поради бързопроменящите се усети на потребителите. Лидерите на Unilever, PepsiCo и Colgate-Palmolive също се смениха през последните няколко месеца. Въпреки това спадът в резултатите на основаната посредством голямо обединение през 2015 година Kraft Heinz, ръководено от бразилската 3G и Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет, е най-голямото отчаяние в промишлеността през последните години.

Причините

През февруари компанията понижи дивидента си с 36% и отписа 15 милиарда $ от лични марки. Компанията също по този начин разкри, че е получила призовка от Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати по отношение на счетоводните си практики.

Последвалият срив в цената на акциите подтикна Бъфет, чийто Berkshire Hathaway има дял от 27%, да признае, че е надплатил за сливането на Kraft с Heinz. Милиардерът и 3G Capital купиха Heinz през 2013 година и я сплотиха с Kraft две години по-късно, оценявайки Kraft на 63 милиарда $.

Акциите на Kraft Heinz, които се намалиха с към 20% тази година, означиха растеж от 1.5% в понеделник до 33.46 $ за брой, което обезпечи пазарна капитализация от 40 милиарда $. Базираната в Чикаго компания беше оценена на 89 милиарда $ през 2015 година

Целите

Патрисио сподели, че желае Kraft Heinz да планува новите потребителски трендове, вместо да реагира на тях, и добави, че е отворен за партньорства с други новаторски потребителски групи и даже университети.

Новият основен изпълнителен шеф съобщи, че ще работи и по нова тактика за напредък, само че че неговият фокус ще бъде най-вече върху органичния напредък. Това бележи смяна в маниера на ръководство на Хийс, който даже след предизвестието за облагата алармира, че компанията има вкус за повече придобивания. Патрисио съобщи още, че е " наясно с провокациите пред него ", както и че е убеден, че може да върне към напредък компанията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР