Краен победител в 6-тата поредна година на лигата за пръв

...
Краен победител в 6-тата поредна година на лигата за пръв
Коментари Харесай

Завърши мастърс надпреварата на 17+ за 2019-та година

Краен победител в 6-тата поредна година на лигата за пръв път стана Георги Мирчев, следван от Владислав Моленда, а на трето място за пръв път се класира Руси Гюров.

През миналите дни на кортовете на Семеен кодекс " ДЕМА " се организира и петият следващ шампионат от тазгодишното издание на националната тенис лига " 17+ ". Финалният мастърс беше отворен за всички участници, само че точките от всички мачове се удвояват, а след него стават ясни и крайните спечелили. Мачовете се играха в сложни и неподходящи условия на дъжд и студено време, само че всички участници демонстрираха добра игра, предпочитание за победа, спортменско отношение и битка до последната точка.

В шампионатът поединично Георги Мирчев, който беше и първи подложен в горната част на схемата демонстрираха отлична форма и без огромни усложнения доближи до финалния мач. По пътя той победи мощни противници като Никола Димитров и Руси Гюров.

В долната част на схемата на край се класира Влади Моленда, някогашен държавен първенец, деец и най-възрастен участник в тези шампионати. За класирането си на финала, той преодоля поредно Даниил Иванов и Стоян Плугаров, които също направиха доста мощни игри през миналите шампионати.

В забавен край мач, от който резултат щеше да се дефинира и крайният победител във веригата, Георги Морчев завоюва с 5/3,4/0 и по този метод изрично затвърди лидерската си позиция.

В шампионата по двойки личаха забавни имена на добре играещи и сегашни състезатели като някогашния национал и нееднократен държавен първенец Цветан Михов и Стефан Люцканов, Влади Моленда и Руси Гюров и други Мачовете се играят в групи на правилото „ всеки против всеки” като първите две дойки излизат на полуфинал, а там се играе директна елиминация сред първите от едната против вторите от другата.

В едната група обиграната двойката Моленда и Гюров, спечелили в няколко шампионата по двойки записаха две победи над финалиститите от предният шампионат Ваньо Василев и Пол Кортлендер с 6/2 и над Георги Мирчев и Стефан Люцканов с 7/6 (5). В другата група дебютната двойка Никола Димитров и Цветан Михов също записаха две безапелационни победи, първо над Богомил Радославов и Петър Петров с 6/3, а след това и над мощната и обиграна двойка Веселин Трифонов и Григор Шопов още веднъж с резултат 6/3.

На полуфиналите Гюров/Моледа се постановиха над Петров/Радославов с 6/2, а в другият мач след доста драма, дълги и успоравни геймове и разнообразни обрати двойката Люцканов/Мирчев съумя да завоюва против Димитров/Михов с 6/4. На финала Гюров/Моленда бяха още по безапелационни и за повторно завоюваха срещи Мирчев и Люцканов с 4/2 и 4/0.

По традиция за всички изгубили участници своят първи мач получават опция за спомагателна изява в утешителния шампионат. Там победител стана Богомил Радославов, който в профил Веселин Трифонов с резултат 6/2.

За всички спечелили бяха планувани стилни купи и медали, а за всеки един участник имаше награди от сътрудниците на лигата. Oт " Doppel Herz " бяха планувани висококачествени немски хранителни добавки, а от " 4МOVE " изотонични питиета.

За първите двама в крайната класация бяха обезпечени и спомагателни награди от хотел " Св.Иван Рилски Банско ", а точно за първият - три дневна отмора, за вторият двудневна. По традиция посредством лотария се дава и още една двудневна отмора на състезателят взел участие във всичките шампионати през годината. Тази премия отиде при Ален Дечев.

Никола Димитров, пък остана единственият и най-постоянен участник, от самото основаване на лигата и състезателят, който през всичките тези шест години постоянно приключва в първите 8 най-хубави в крайната класация.

" Благодарим на нашите сътрудници и поздравления за всички тенисисти, които премериха мощ в този сполучлив план наименуван национална тенис верига „ 17+ “. Всяка година шампионатите стават все по-популярни, записват се нови и все по-добри участници от цялата страна. За другата година се надяваме да продължим с тази наклонност ", написаха уредниците.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР