Крадците стават все по-изобретателни, а сезонът на отпуските е и

...
Крадците стават все по-изобретателни, а сезонът на отпуските е и
Коментари Харесай

Крадците влизат вече през дограмата

Крадците стават все по-изобретателни, а сезонът на отпуските е и техният сезон.

Все по-често нарушителите влизат с щурм не през външната врата, а през дограмата. Такъв е и следващият случай - с щанга, с която е огъната дограмата на вратата.

Масово се подсигуряват входните порти, само че 80% от обирите стават през дограмата, уточни специалистът по отбрани на дограми Явор Василев пред „ Здравей, България” по NOVA. Той акцентира, че в доста случаи обирджиите работят, даже до момента в който стопаните на жилището са си у дома.

Крадец към възрастен: Ще ти отрежа главата

Къде у нас няма крадци

Заключена врата - проблем за крадците единствено за 5 мин.

Крадци отмъкнаха машиниз а криптовалута за 200 000 евро

Често обект на крадците стават и новите кооперации. Той даде образец със Симеонов, където за половин час обрали 3 жилища през дограмата, а в 2 хората са били в тях.

„ Понякога влизат единствено с елементарна отвертка”, изясни Василев. И добави, че крадците нямат угризения да отмъкват даже охранителни камери.

Собственикът на охранителна компания Ивайло Христов пък сподели, че обирджиите търсят най-вече пари и полезности по домовете и касови наличия в комерсиалните обекти.

В интервала януари - юни 2018 година у нас са регистрирани 3362 обири в домове, а разкриваемостта на този вид закононарушения е малко над 24%.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР