Крадците са във великденски отпуск. Ударите им са тройно по-малко

...
Крадците са във великденски отпуск. Ударите им са тройно по-малко
Коментари Харесай

Крадците излезли във великденски отпуск: Ударите им три пъти по-малко в сравнение с миналата година

Крадците са във великденски отпуск. Ударите им са тройно по-малко спрямо празниците предходната година, оповестиха от Министерство на вътрешните работи пред „ Телеграф “.
Оказа се, че кражбите държат шампионата. Те са 230 в цяла България и са тройно по-малко от този тип закононарушения през 2020 година, когато са били близо 660.
"Крадците са част от обществото, желаеме или не. Абсолютно разумно е те също да си вървят по родните места, видяхте какви колони се изнасяха от София и други огромни градове. По оперативни данни контингентът е прекарал десетте дни главно зад граница, като у нас са останали най-дребните апаши. От 1 до 10 май са откраднати
Плячката на бандитите през огромното почиване е прекомерно скромна. „ Причината е, че хората са взели парите със себе си, а към този момент знаят, че вкъщи не се държат скъпи движимости и бижута. Най-едрите нападения са от магазини за техника “, описаха ченгета. В София са станали за целия почивен интервал най-вече обири, като броят им е 54. От тях 14 са от магазини, останалите са взломни и домови. На този декор предходната година апашите са изръшкали над 150 обекта. Има и няколко набези на хора по спирки и в тъмни междублокови пространства. 12 души, и то множеството дами, са станали жертви на грабители. „ Отмъкват им чанти с дребни суми и мобилни телефони. Има и няколко случая на откраднати документи “, обясниха служители на реда. Кокошкарски са и кражбите в другите огромни градове – Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора. В провинцията обаче има и няколко палежа. Те били за почистване на сметки сред комшии, сочат от вътрешното ведомство.
Най-интересното е, че тази година българите са се били на пакост. За интервала 1 май, през Гергьовден, та до края на почивния маратон има декларирани 40 случая на мелета. Те съгласно криминалисти са по две посоки – разгулен сбивания и експанзия на пътя сред водачи. Клипове по какъв начин водачи се млатят по Автомагистрала „ Тракия “ и „ Хемус “ бълваха през десетдневната отмора на пакост. Причините – засичане, изнервеност и бързане към софрата, считат служители на реда.
Две убийства белязаха празничните дни от Великден до Гергьовден. Те са и най-тежките закононарушения през този интервал. Едното е от края на предходната седмица в дуловското село Скала, при което 19-годишен наръга 27 пъти жена, с цел да я ограби. Вторият жесток случай е от столичния кв. „ Факултета “, при който баба преби и удуши внучката си, болна от ДЦП. В момента и двамата причинители са в ареста с непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “. В интервала има още едно безчовечие, което се размина на косъм от ликвидиране - подпалването на сирака Георги в Павликени. Група пиещи мъже по празниците залели с кореселин мъжа, който целият град познава като добър и радушен, и му драснали клечката. В момента той е в „ Пирогов “ с 60% изгаряния.
Джебчийките останаха на изсъхнало в огромната отмора, сочат оперативните данни на полицията. От 1 до 10 май са регистрирани рекордните 4 случая. „ Дори да не са декларирани още толкоз, цифрата е самобитен връх. По традиция джебчийките си идват за Гергьовден. Тази година поради локдауна в Европа и строгите ограничения обаче не съумяха да си долетят. Повечето останаха в Англия, Франция, Германия и скандинавските страни “, споделиха проверяващи. Най-интересното било, че и румънците се отказали да идват у нас в празничния интервал. Причината била, че съседите били наясно с традициите ни и знаели, че хората ще са по родните си места, а не по молове и заведения за хранене.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР