Крадците на пясък от дюните в Поморие, които са снимани

...
Крадците на пясък от дюните в Поморие, които са снимани
Коментари Харесай

Кметът на Поморие: Крадците на пясък от дюните са задържани, трябва да опазим природата си

Крадците на пясък от дюните в Поморие, които са снимани от жител по какъв начин пълнят чували, са арестувани за 24 часа. Това сподели кметът Иван Алексиев пред камерата на Нова телевизия.
Той прикани поморийци да са дейни, с цел да бъде опазена природата.

Клипът, на който се вижда по какъв начин мъже крадат пясък и го изнасят от плажа, бе излъчен в „ Здравей, България “. Крадците са избягали, само че по-късно са задържани, сподели мъжът, снимал клипа.

„ Не един и два са случаите, при които полицията е реагирала при такива обири. Много недобронамерени хора вземат решение, че това е обикновеният метод да излъгват хората, извършващи строително-ремонтни действия. Този пясък е неспособен за такива неща “, съобщи представителят на ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас Цветелина Рандева.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас пък оповестиха, че тези дюни не попадат в предпазена територия.

„ Това са пясъчни дюни и те са чарът и хубостта на плажа. Недопустимо е да се краде пясък оттова! Благодарение на сигнала, който ни бе подаден, реагирахме незабавно. Образувано е досъдебно произвеждане “, добави Иван Алексиев.

„ Този плаж е даден на концесия. Концесионерът би трябвало да поставя старания като добър собственик за тази благосъстоятелност “, сподели още той.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР