Крадци задигнаха скулптура на твореца от български произход Пламен Йорданов,

...
Крадци задигнаха скулптура на твореца от български произход Пламен Йорданов,
Коментари Харесай

Крадци в Чикаго задигнаха скулптура на български творец

Крадци отмъкнаха статуя на създателя от български генезис Пламен Йорданов, съобщи Асошиейтед прес. Размерите явно не са разубедили нарушителите и те са откраднали творбата, тежащо 135 кг.

Пред телевизия Дабъл Ю Ел Си Йорданов описа, че творбата му, наречена "Светлината на безкрайността " е била отмъкната в сряда, до момента в който той и брачната половинка му били пред постройката и се занимавали с дворна работа. Скулптурата е направена от месинг и върху нея има стъклописи. Тя е с формата на огромен пръстен.

Творбата е била показана в Ню Йорк и в Чикаго и идната седмица е трябвало да бъде откарана в Сейнт Луис, където да остане няколко месеца. Йорданов се чуди дали крадците са желали да изкарат пари от месинга, съобщи "Дарик ". "Надявам се, че те ще трансформират желанието си и ще оценят една творба, по която създателят е работил дълго време ", сподели брачната половинка на Йорданов - Ивлиана Фогис.

Йорданов основава в този момент център за изкуства в изгоряла черква в квартала на Чикаго Ингълууд. Той и брачната половинка му описват, че били предупреждавани да не местят ателието си в този квартал. Но те настояват, че макар кражбата проектите им няма да се трансформират. Йорданов оспорва в този момент желанието на градската администрация да унищожи някогашната черква. "Следващата година, след две години, аз съм мощно уверен, че тук ще има един доста прекрасен център на изкуствата ", споделя Йорданов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР