Kрадци задигнаха 20 нови пътни знака от наскоро ремонтирания участък

...
Kрадци задигнаха 20 нови пътни знака от наскоро ремонтирания участък
Коментари Харесай

Откраднаха 20 пътни знака в Разградско, има риск от инциденти

Kрадци отмъкнаха 20 нови пътни знака от неотдавна ремонтирания сектор сред Разград и село Дянково. Те костват близо пет хиляди лв. и Агенция " Пътна инфраструктура " ще ги възвърне до края на месеца.

При постоянната си инспекция чиновниците на Агенция " Пътна инфраструктура " откриват, че поставените през есента знаци са отрязани, демонтирани и прибрани.

" Най-вероятно с ъглошлайф са рязани. Установихме, че са откраднати 11 стълба с 20 знака ", сподели шефът на АПИ-Разград инж. Людмил Янев.

Голяма част от откраднатите знаци са ето тези стрелки, показващи изострен завой. Без тях през нощта, разсеян водач можа да излети от пътя.

Липсват също знаците " Стоп " и " неразрешено изпреварването ".

От Агенцията допускат, че откраднатите знаци към този момент са в някой частен двор. Те са направени от поцинкована стомана.

" Знаците по принцип за нищо не могат да им потрябват. Самите тръби може би за нещо тяхно – на вторични първични материали би трябвало никой да не им ги одобри, защото подлежат на наказания и самите компании, които одобряват боклуци. А тръбите са с дължина към три метра и допускам, че е по тази причина ", сподели шефът на АПИ-Разград инж. Людмил Янев.

Само през предходната година по пътищата в страната са унищожени над 1200 знака. Половината от тях са откраднати. А вредите са за над 600 хиляди лв..

Изчезнали са и 48 метра мантинели за близо 6 милиона лв..

Автор: Теодор Стамболиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР