Крадци върлуват от месеци в монтанското село Дългоделци. Апашите режат

...
Крадци върлуват от месеци в монтанското село Дългоделци. Апашите режат
Коментари Харесай

Крадци тероризират монтанско село

Крадци върлуват от месеци в монтанското село Дългоделци. Апашите режат проводници от улици и дворове, вадят кабелите за електричество от стените, разрушават покриви и смъкват керемиди и греди от къщи. „ Живеем в боязън! Цели домове изчезват за дни, а крадците са на независимост и не престават набезите си! ", жалят се локалните хора.
Последният удар в Дългоделци обирджиите създали в нощта на вторник против сряда. Към 22,30 часа крадец се вмъкнал в двора на 81-годишната баба Цветана Й. и изрязал към 75 метра кабели, които захранвали с електричество стопанските постройки на старицата. На идващия ден служителите на реда от Министерство на вътрешните работи сектора в Якимово почнали следствие и за часове спипали крадеца - 51-годишният локален гражданин Цеко Г.
В дома му пазителите на реда разкрили откраднатите проводници. „ Работата по изясняване и документиране на случая продължава ", споделиха от полицията. При разпитите обаче апашът признал за още 5 къщи оставени от него без жици.
"Положението в Дългоделци е ужасно. Неколцина хайдуци обхождат домове и дворове и крадат наред. Къщите без стопани напряко ги срутват със земята. Свалят керемиди, греди и тухли, не оставят камък върху камък. Всички знаят обирджиите, полицията ги залавя, само че след ден-два в ареста излизат още веднъж на независимост и отново крадат. Не ги съдят тъй като вредите били под минималната заплата! ", описа кметът Тихомир Георгиев.
В Дългоделци, на към 30 км от Монтана по лист живеят 800 души, близо половината обаче са по чужбина и огромните градове. В селото са останали най-вече възрастни и немощни хора, а над 1/3 от домовете са без стопани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР