Крадци, въоръжени с брадви, отмъкнаха бижута за милиони евро от

...
Крадци, въоръжени с брадви, отмъкнаха бижута за милиони евро от
Коментари Харесай

Крадци с брадви отмъкнаха бижута за 4 млн. евро от хотел Риц в Париж

Крадци, въоръжени с брадви, отмъкнаха бижута за милиони евро от магазин в фамозния парижки хотел " Риц " (Ritz), предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Трима от петимата мъже проникнали в първокласния хотел в късния следобяд от задния вход, оповестиха източници от силите на реда. Били с качулки и ръкавици, въоръжени с револвери и употребявали брадви, с цел да счупят стъклените витрини с бижута в основното предверие. Двамата им съучастници чакали извън.

Откраднатите скъпоценности се правят оценка на 4,5 милиона евро (5,38 долара).

Трима от хипотетичните бандити са арестувани, останалите двама към момента се търсят, заяви министърът на вътрешните работи Жерар Колон в Туитър.

Част от плячката е открита - бижутата се пръснали при залавянето на тримата, заяви по-късно полицейски източник без да посочи цената на възобновените скъпоценности.

Според източника на френската организация тримата взломаджии се пробвали да изоставен Риц още веднъж през задния вход, само че вратата към този момент била блокирана. Тогава те подали плячката през един прозорец на своите помагачи. Един от двамата избягал с кола, другият - с мотоциклет, като изпуснал съгласно източника сак с още една част от откраднатото - бижута и часовници.

Хотел " Риц " в Париж е открит през 1898 година и е първият във френската столица, който преди време предложил електричество на всички етажи и бани в стаите.

Някога дом на стилната икона Коко Шанел и писателя Марсел Пруст, хотелът е обичано място за по пиво на американския публицист Ърнест Хемингуей. Разположен покрай площад " Вандом " в центъра на Париж, хотелът е заобиколен от първокласни и бижутерийни магазини в регион, който през последните години бе сцена на зрелищни кражби.

Всички бутици са оборудвани с съвременни системи за сигурност и са със засилена защита, а подстъпите към площада и магазините се следят с камери. Въпреки това обирите не престават, изключително в интервали към огромни празници. Престъпниците не се смущават даже от обстоятелството, че на същия площад, до " Риц ", е постройката на френското министерство на правораздаването с многочислената си защита.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР