Крадци не видяха предизвикателство в теглото и задигнаха 135 кг

...
Крадци не видяха предизвикателство в теглото и задигнаха 135 кг
Коментари Харесай

Крадци задигнаха 135 кг скулптура на българин в Чикаго

Крадци не видяха предизвикателство в тежестта и отмъкнаха 135 кг статуя, намираща се в някогашна черква в Чикаго и дело на създателя от български генезис Пламен Йорданов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Пред телевизия Дабъл Ю Ел Си  Йорданов описа, че творбата му, наречена „ Светлината на безкрайността “ е била отмъкната в сряда, до момента в който той  и брачната половинка му били пред постройката и се занимавали с дворна работа, заяви Асошиейтед прес.

Скулптурата е направена от месинг и върху нея има стъклописи. Тя е с формата на огромен пръстен.

Творбата е била показана в Ню Йорк и в Чикаго и идната седмица е трябвало да бъде откарана в Сейнт Луис, където да остане няколко месеца.

Йорданов се чуди дали крадците са желали да изкарат пари от месинга.

„ Надявам се, че те ще трансформират желанието си и ще оценят една творба, по която създателят е работил дълго време “, сподели брачната половинка на Йорданов - Ивлиана Фогис.

Йорданов основава в този момент център за изкуства в изгоряла черква в чикагския квартал „ Ингълууд “. Той и  брачната половинка му описват, че били предупреждавани да не местят ателието си в този квартал.

Те обаче настояват, че макар кражбата проектите им няма да се трансформират. Йорданов оспорва в този момент желанието на градската администрация да унищожи някогашната черква.

„ Следващата година, след две години, аз съм мощно уверен, че тук ще има един доста прекрасен център на изкуствата “, споделя Йорданов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР