Крадливи цигани тормозят жители на врачанското село Тишевица, пише BulNews.

...
Крадливи цигани тормозят жители на врачанското село Тишевица, пише BulNews.
Коментари Харесай

Циганската банда "Седмаците" опустошава врачанско село, жителите му търсят помощ от Гешев

Крадливи роми тормозят поданици на врачанското село Тишевица, написа BulNews. Поредната история с цигански тормоз е на Геновева Николаева, която живее във Враца.

В събота в парцела им нахлули роми, които откраднали принадлежности за над 1 500 лева от селскостопанска сграда. Когато се прибрали в къщата и забелязали неналичието на инструментите, те незабавно подали сигнал на тел. 112.

На мястото дошъл полицейски екип и по случая е формирано досъдебно произвеждане.

Геновева разговаряла със съседите си и схванала, че тя не е единствената пострадала. Те ѝ споделили, че от към година група малолетни роми с прякор „ Седмаците “ вършее из селцето.

Те са братя на 9, 10 и 11 години. В фамилията са 8 деца, като през седмицата за тях се грижи майка им, защото бащата работи в София и се прибира събота и неделя. Учат в приблизително учебно заведение „ Климент Охридски “ в Тишевица, където също основават проблеми.

Жената споделя, че първоначално ромите почнали с дребни обири на зимнина, само че от 20 дни закононарушенията са зачестили, като в същия интервал те са разрушили над 15 къщи.

По нейни думи, всеки месец бандитите вземат пенсията на стара жена и я заплашват, като единият даже е носил тръба.

„ Всички знаят кои са, само че са малолетни и няма какво да се направи “, сподели Геновева Николаева.

Потърпевшата се е срещнала с кмета на обитаемото място Минко Георгиев, при който са подадени над 80 тъжби против крадливите роми.

Той споделя, че съвсем всеки ден в селцето идва полиция поради бандитите, само че поради възрастта им само „ Закрила
на детето “ може да вземе отношение.

„ Аз персонално съм подал два сигнала против тях в отдел „ Закрила на детето “, само че техният отговор е, че няма къде да ги настанят. Директорът на учебното заведение също е алармирал, по този начин недоволствата стават 3 “, съобщи той.

Според Минко Георгиев родителите подтикват децата си към закононарушения и въобще не ги управляват.

Жителите на селото са създали 2 подписки, като първата е от предходната седмица и е изпратена до районната прокуратура във Враца.

Сега събират подписите за втората, която ще пуснат до окръжния прокурор на Враца и основния прокурор Иван Гешев.

Хората от селото се надяват основният прокурор и обществените служби да се намесят и крадливата тайфа да понесе следствията си, с цел да могат още веднъж да живеят умерено.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР